Top
  >  Familie   >  Help, ons kind is te dik


Vanavond wordt alweer de derde aflevering uitgezonden van Help, ons kind is te dik. In dit programma gaan kinderen de strijd aan met hun overgewicht.

Maar liefst 1 op de 8 kinderen in Nederland is te zwaar. Dit heeft nadelige gevolgen op hun gezondheid omdat overgewicht kan lijden tot gewrichtsproblemen, hart en vaatziekten, diabetes en astma. Daarnaast hebben deze kinderen ook 70 procent meer kans op overgewicht als zijn volwassen worden. Om dit te voorkomen en om ouders te wijzen op de problemen waarmee te dikke kinderen te maken krijgen is RTL4 gestart met het programma Help, ons kind is te dik.

In Help, ons kind is te dik worden 4 gezinnen bijgestaan in hun strijdt met de kilo’s. De kinderen uit deze gezinnen lijden aan obesitas en zijn minimaal 10 kilo maar soms zelfs 50 kilo te zwaar. Tijdens het afvallen worden zij bijgestaan door presentatrice Nicolette van Dam en obesitascoach Marije van Asdonk. Zij helpen de kinderen, maar ook hun ouders, met het afleren van slechte gewoontes en begeleiden ze met het aanleren van een gezonde levensstijl.

Het gevecht van de kinderen en hun ouders tegen de overtollige kilo’s is vanavond in Help, ons kind is te dik om 20:30 uur te zien op RTL 4.