Top
  >  Lifestyle   >  Helpen ondershirts tegen zweet?

Heb je last van overmatig zweten? Of merk je aan het einde van de dag dat je toch niet meer zo lekker ruikt als in de ochtend? Dat kan natuurlijk en je bent daarin zeker niet de enige. Naast dat het normaal is, is het natuurlijk niet fijn en zou je er graag wat aan willen doen. Misschien heb je wel eens gehoord dat je dan een hemd of ondershirt zou moeten dragen en dat dat zou helpen tegen zweet. Maar is dat ook echt zo? Je leest het in dit artikel!

Minder zweten

Ten eerste is het belangrijk om te zeggen dat je niet minder zult zweten door een ondershirt te dragen. Het zou natuurlijk raar zijn dat je opeens minder zweet door een extra stof. Wanneer je last hebt van overmatig zweten zijn daar andere oplossingen voor om het te verminderen. Daarbij moet wel gezegd worden dat deze oplossingen, zoals botox, vaak erg prijzig zijn. Voornamelijk de geur die vrijkomt bij zweten is erg vervelend en hier kan je dan ook zeker wat aan doen. Een oplossing hiervoor is om een ondershirt te dragen. Maar hoe werkt dit dan precies?

Basic t-shirts

Door een t-shirt te dragen onder je kleding, zal je zweet niet direct in je bovenkleding trekken. Hierdoor zul je ook minder snel last van zweetplekken hebben. Dit is natuurlijk erg fijn, want het is begrijpelijk dat je je schaamt als je met zweetplekken rondloopt. Bovendien neemt een katoenen ondershirt je zweet op. Dit klinkt misschien vies, maar het is juist positief. Als je namelijk een blouse draagt zonder ondershirt dan blijft je zweet op je lichaam zitten, doordat de stof van de blouse je zweet niet opneemt. Dit wil je natuurlijk helemaal niet. 

Wat is een goed ondershirt?

Nu je de voordelen weet van het dragen van een ondershirt, is het ook belangrijk waar goede ondershirts aan moet voldoen. Dit is eigenlijk erg simpel. Een ondershirt is in principe een basic t-shirt die je onder je andere kleding kunt dragen. Kies dan voor een basic t-shirt zonder opdruk die aansluitend zit. Het is verstandig om meerdere kleuren basic t-shirts in je kast te hebben liggen zodat je bij elke outfit wel een shirt tot je beschikking hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan basic kleuren, zoals wit, zwart en grijs. Toch zijn niet alle basic t-shirts hetzelfde, zo kun je kiezen voor een t-shirt met een V-hals of juist een ronde hals. In de zomer kun je een basic t-shirt ook prima op een korte broek dragen. Het is dan leuk als er nog een detail op het t-shirt zit. Zo kun je bij Dimenno t-shirts bestellen van onder andere Calvin Klein en Tommy Hilfiger met een klein logo op de rechter borst.