Top
  >  Algemeen   >  Het belang van een goed ingerichte thuiswerkplek

Thuiswerken begint steeds meer de norm te worden, sommigen wisselen een paar dagen op kantoor af met een paar dagen thuis. Anderen werken volledig vanuit huis. Een goed ingerichte thuiswerkplek is van essentieel belang. Maar hoe kun je, je thuiswerkplek het beste inrichten en welke producten zijn een must-have? Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Waarom thuis werken?

Met de huidige woningmarkt, is het erg lastig voor veel mensen, om een woning te krijgen in de grote steden. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, is de kans erg groot dat je werkgever gevestigd is in de randstad. Als je geen woning kan krijgen in de randstad of in nabijgelegen dorpen of steden, dan kan je reistijd zomaar twee uur of meer per dag zijn. Als je parttime of fulltime thuiswerkt dan bespaar je dus zeker twee uur aan reistijd per dag. Daarnaast willen veel ouders meer tijd met hun kinderen spenderen en helpt thuiswerken daar erg bij. Tevens kan het relaxter zijn om vanuit huis te werken, i.p.v. ergens op een kantoor, je hebt simpelweg meer vrijheid. 

De beste producten

Als je parttime of fulltime thuiswerkt of thuis gaat werken, zijn er een aantal producten die je absoluut moet hebben. Zo heb je vast weleens gehoord van “zitten is het nieuwe roken”. Als je werk hebt waarbij je langdurig moet zitten, dan is een goede stoel enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk geen rugklachten hebben. Je doet er daarom goed aan een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. De stoel is erg comfortabel, makkelijk verstelbaar en helpt bij het voorkomen van rugklachten. Daarnaast doe je er verstandig aan een laptop tafel en een ergonomische muis aan te schaffen, die thuiswerken een stuk aangenamer kunnen maken. Een laptoptafel kan helpen met je postuur. Als je, je laptop op een gewoon bureau neerzet dan kan je nog weleens de neiging hebben om voorover te buigen. Een laptoptafel verhelpt dit. Je kunt de tafel eenvoudig verstellen, zodat jij een goed postuur kan houden en geen rugklachten krijgt. Een ergonomische muis is comfortabeler dan een gewone muis. Als je langdurig gebruik maakt van een gewone muis, dan kan het nog weleens voorkomen dat je hand, pols, arm of schouder pijn gaat doen. De ergonomische muis is ontworpen voor comfort, je kunt er langdurig gebruik van maken zonder dat je snel pijn zal krijgen.

Kortom, nu thuiswerken steeds meer de norm wordt, is het essentieel dat je thuiswerkplek goed ingericht is. Er zijn een aantal producten die een must-have zijn voor iedereen die vanuit huis werkt. Zo zijn een ergonomische bureaustoel en muis een absolute vereiste.