Top
  >  Mode & Beauty   >  Het leren jasje: een klassieker 

Een biker jack, pilotenjack of getailleerde leren jasjes. Het leren jasje dames is een oprechte klassieker in de collectie van veel vrouwen. Zeker in Nederland is het leren jasje een ultieme klassieker vanwege de eindeloze gelegenheden waar je deze naar aan kunt doen. Een praktische, maar stoere oplossing. Goed op de fiets, tijdens de lente en de herfst. En met de juiste onderlaag, ook prima voor in de winter. In dit artikel vertellen we je wat meer over waarom het leren jasje een klassieker is. 

Het leren jasje is voor iedereen

Van een mode icoon tot je buurmeisje dat naar een hockeywedstrijd fietst. Het leren jasje kan en wordt door vrijwel iedere vrouw wel eens gedragen. Er zijn zelfs meerdere leren jasjes voor meerdere gelegenheden. De opties zijn eindeloos. Zeker met het biker jas dames kun je je mooie outfit net even die nonchalante uitstraling geven die je nodig hebt. Of je het leren bikerjack nu combineert met hakken, sneakers of leren boots, de keuze is aan jou. Dat het je outfit net even af kan maken, weten we inmiddels. Maar wist je ook dat een leren jas een leven lang mee kan gaan? Uiteraard geldt dit wel alleen als je voor kwaliteit kiest tijdens de aanschaf. En dan kan het jasje ook nog eens steeds mooier worden door de jaren heen. Ondanks dat je bijna nooit de fout in kunt gaan met een leren jas, is toch het belangrijk dat het leren jasje wat je kiest, het biker jack, de elegante of het pilotenjack, precies bij jou past. We denken vaak aan een zwarte uitvoering als het gaat om een leren jack, maar denk ook eens aan mooi donkerbruin, of wellicht ben je meer iemand voor een andere felle, vrolijke kleur. Wat je ook kiest, met een leren jas, zit je eigenlijk altijd goed.

Sinds wanneer bestaat het leren jack eigenlijk? 

De officiële intrede van de eerste leren jasje is in 1928 gemaakt, geïnspireerd door de pilotenjassen uit de Eerste Wereldoorlog. Toen was het nog niet de bedoeling dat dames de leren jassen zouden dragen. Het duurde ook nog zeker zo’n 20 jaar voordat het leren jack een populair item werd, aangezien het dragen van een leren jas daarvoor vooral met criminelen of in het Nederlands ook wel ‘nozems’ werd geassocieerd. Na één van de bekendste films uit de jaren ‘50, The Wild One met Marlon Brando, zag men in de verkoop van het leren jack een exponentiële stijging. Het leren jasje werd een ware klassieker. Eerst alleen voor mannen die voor een rebel look gingen, later ook voor vrouwen. Denk maar aan Sandy uit de film Grease of Johnny uit Dirty Dancing. Een tijdloze look die je vandaag de dag met gemak zou kunnen kopiëren.