Top
  >  Algemeen   >  Hoe blijft jouw bedrijf innovatief?

Wanneer je een bedrijf hebt, is het belangrijk om de concurrentie voor te blijven. Om dit te kunnen doen is innovatie een erg belangrijk punt. Je wilt je diensten of producten nog beter maken dan jouw concurrenten. Hiervoor is ook innovatie en digitalisering in je werkwijze nodig. Hoe je dit het beste kunt doen, leggen we in dit artikel uit aan de hand van een aantal voorbeelden. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Het bedrijfsbrede beslissingsproces versnellen

Wanneer je bedrijf steeds groter wordt, zal het maken van beslissingen ook steeds moeilijker worden. Zo zijn er meer mensen die een mening hebben over een bepaalde stap, terwijl dat deze beslissingen juist steeds sneller gemaakt moeten worden. Hiervoor kan Siemens Teamcenter een oplossing zijn, waarbij het bedrijfsbrede beslissingsproces wordt vereenvoudigd en bedrijven steeds sneller en makkelijker beslissingen kunnen nemen. Op deze manier kun je duidelijk communiceren over de details in elke fase van de ontwikkeling van jouw product. 

De productie van producten en onderdelen

Als je bedrijf groter wordt, komen er niet alleen meer werknemers, maar ook meer machines om je producten te maken. Wanneer de beslissingen rondom je product gemaakt zijn, kan de productie van het product beginnen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want bij de productie van een product komt veel kijken wat veel tijd in beslag kan nemen. Je wilt geen tijd kwijt zijn aan het instellen en besturen van machines. Bovendien kun je hier snel een fout in maken wat ervoor kan zorgen dat jouw productie niet goed verloopt. Siemens cam software kan dan de perfecte oplossing zijn, waardoor het programmeren van complexe onderdelen, zoals machines die jouw product maken, veel eenvoudiger wordt. Daarnaast kan cam software je ook ontzorgen in postprocessing en de simulatie van machinale bewerkingen. Hierdoor kun je gebruik maken van slechts één programmeersysteem dat meerdere complexe taken kan uitvoeren, waardoor je wel 80% op programmeertijd bespaart. 

Kortom, om met je bedrijf vooruitstrevend en de concurrentie voor te blijven is het belangrijk om na te denken over innovaties. Zowel over het product als in je werkwijze. Om bedrijfsbrede beslissingen gemakkelijk te maken, is Siemens Teamcenter een uitkomst. Waarbij keuzes omtrent kleine details, maar ook grote beslissing snel gemaakt kunnen worden. Daarnaast is het programmeren van complexe onderdelen, zoals machines, ook niet geheel onbelangrijk. Dit moet snel en goed verlopen waarbij Siemens cam software je bedrijf kan ontzorgen. Je zult hiermee veel tijd besparen doordat het programmeren veel eenvoudiger wordt.