Top
  >  Lifestyle   >  Hoe kan ik op een gezond gewicht blijven in Breda?

Breda is een leuke stad waar veel plezier te beleven is, waaronder uitgaan en lekker eten. De valkuil van dit alles is natuurlijk dat je, als je even niet oplet, plots boven je ideale gewicht zit. Met al deze verleidingen kan het lastig zijn om een gezond dieet aan te houden en regelmatig te sporten. Om dit een onderdeel te maken van je routine, zijn er een aantal handige tips en trucjes om op te letten. Lees verder en leer welke aanpassingen je kunt maken om je lichaam gezond en mooi te houden.

Wees bewust van wat je eet

Bij het kijken van een leuke serie horen natuurlijk snacks, maar voor je het weet is de zak met chips alweer leeg. Vaak gebeurt dit zonder dat je er echt bewust van bent. Het is daarom belangrijk dat je blijft opletten wat je zoal op een dag eet. Dit is niet alleen goed om op een gezond gewicht te blijven, maar helpt ook het binnenkrijgen van gezonde voedingsstoffen. Daarnaast hoeft lekker eten, waaronder ook snacks, helemaal niet ongezond te zijn. Er zijn genoeg winkels in Breda die gezonde alternatieven bieden voor calorierijke snacks. Zorg er bovendien ook voor dat je voldoende water drinkt.

Sport regelmatig

Het gewicht van je lichaam wordt mede bepaald door de hoeveelheid inkomende en uitgaande energie. Om op een gezond gewicht te blijven, moet je dus genoeg energie verbranden om niet aan te komen. Hierbij is regelmatig sporten belangrijk. Met een goed sportprogramma, waarbij je aan zowel cardio- als krachttraining doet, hoeft dit niet moeilijk te zijn. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden te sporten in de stad, zoals bij sportschool Breda. Door veel faciliteiten van bedrijven zoals Basic-Fit, kun je bovendien zelf bepalen waar en wanneer je dit doet. Maak sporten onderdeel van je routine voor een gezonder lichaam en beter gevoel.

Zorg voor voldoende slaap

Met voldoende slaap wordt je lichaam goed voorbereid om de volgende dag aan te kunnen. Volgens onderzoek eten mensen met minder slaap geneigd meer te eten om het gevoel van wakker zijn te stimuleren. Met meer slaap functioneer je beter en ga je minder snel overeten. Als je problemen hebt met je slaap, raden we dus aan om manieren te vinden om te ontspannen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld yoga of lezen. Als het echt een probleem wordt, kun je altijd professionele hulp zoeken van een specialist.

Maak een doel

Als je moeite hebt met je gewicht, kan het helpen om een doel te maken. Dit kan eventueel in samenwerking met een specialist, of met vrienden, zodat je elkaar kunt steunen en aanmoedigen. Hierbij is het belangrijk je te richten op de korte termijn, zodat het doel haalbaar is. Uiteindelijk zal dit ook op langere termijn werken om op een gezond gewicht te blijven.