Top
  >  Lifestyle   >  Hoe kies je de juiste kinderfiets?
kinderfiets

Ieder kind vindt het heerlijk om te gaan fietsen. Dit geeft je kind namelijk vrijheid om zelf overal naar toe te kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan zelf op de fiets naar school gaan of naar een vriendje of vriendinnetje om te spelen. Hiervoor is het dan natuurlijk wel belangrijk dat ze een goede kinderfiets hebben, maar hoe kies je de juiste kinderfiets? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de juiste kinderfiets te kiezen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Koop niet een te grote fiets

Dit is een veelgemaakte fout bij het uitkiezen van een fiets, maar het is belangrijk om een niet te grote fiets te kopen voor je kind. Kinderfietsen zijn er in veel verschillende soorten en dus ook maten, maar hoe kies je de juiste fiets voor jouw kind? Het is belangrijk dat je kind natuurlijk eerst een rondje fietst op zijn of haar potentiële nieuwe fiets. Het is dan uiterst belangrijk dat je kind met zijn of haar voeten goed bij de trappers kan komen. Je wilt natuurlijk niet dat je kind over de trappers heen glijdt en daardoor hard valt. 

Het gewicht van de fiets

Daarnaast is het belangrijk om op het gewicht van de kinderfiets te letten. Een fiets is namelijk al erg zwaar voor een kind om overeind te houden en zeker om vaart mee te maken om weg te kunnen fietsen. Hiervoor is het dan belangrijk om een zo’n licht mogelijke fiets aan te schaffen. 

Een fiets met terugtrapremmen

De ervaring leert dat kinderen sneller leren fietsen door middel van terugtrapremmen. Wanneer er gebruik moet worden gemaakt van handremmen is dit toch weer een extra handeling waardoor het remmen en dus fietsen moeilijker kan worden. Wanneer je dan toch kiest voor een fiets met handremmen is het belangrijk dat de remmen zo dicht mogelijk bij de handgrepen zitten. Hierdoor voorkom je dat je kind zijn of haar hand ver moet verplaatsen om te remmen en dus de kans op vallen afneemt.