Top
  >  Mode & Beauty   >  Hoe kies je voor een tijdloze jas?
parka

Vind je het belangrijk om een tijdloze garderobe samen te stellen? Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen: de kans is namelijk groot dat je lang blij bent met zo’n garderobe. Kies voor stukken die je jaar in, jaar uit wilt blijven dragen. De jas bijvoorbeeld! Déze elementen kun je in je achterhoofd houden in je zoektocht naar een tijdloze jas.

Soort jas

Het type jas speelt een belangrijke rol in de stijl die de jas uitdraagt. Er zijn zeker jassen te vinden die we koppelen aan de tijdloze look. Ga bijvoorbeeld voor een winterjas dames in de vorm van een mantel, trenchcoat of lammy coat. Hoewel bepaalde jassen altijd weer uit kunnen raken, is de kans heel groot dat dit bij deze designs niet gebeurt. Tijdloze jassen overleven de tanden van de tijd! Het is essentieel om daarvoor te kiezen en je keuze daarop te baseren.

Kleur van de jas

Heb je een tijdloze jas uitgekozen, zoals een parka dames? Het is ook zaak om de juiste kleur te selecteren. Je hebt misschien de neiging om voor een opvallende knalkleur te gaan. Stel jezelf echter de kritische vraag: ben je daar over een paar maanden of een jaar nog altijd zo blij mee? Met rustigere kleuren maak je over het algemeen een tijdlozere keuze. Denk aan zwart, bruin, blauw of groen. Gelukkig hoeft zo’n jas helemaal niet saai te zijn! Je kiest enkel voor wat meer rust in je looks – zo kun je de jas dus ook nog eens eenvoudiger combineren.

Fit van de jas

Hoe zit het met de fit bij een tijdloze jas? Hier zijn verschillende antwoorden op te geven. We denken wel snel aan een mooie nauwsluitende jas, die je figuur benadrukt. Maar een wat wijdere jas kan ook heel elegant zijn! Het is aan te raden om hierin jouw voorkeuren te volgen: waarin voel jij je het meest thuis?

Lengte van de jas

Ook wat betreft de lengte van de jas heb je veel om uit te kiezen. Een lange jas wordt over het algemeen als sierlijk en elegant gezien: denk maar aan de mantel of trenchcoat. Dit past dan ook goed in het straatje. Maar ook een kort tweed jack kan heel chic ogen. Er is dus geen eenzijdige keuze om te maken: denk ook hier weer na over wat jij het liefst zou dragen.

Weinig poespas

Als we de trends mogen geloven, dragen we altijd een opvallende jas, boordevol unieke details. Hoewel dat af en toe natuurlijk best leuk is, maakt het tegelijkertijd dat je snel op de jas raakt uitgekeken. En dat is zonde! Je kunt daarom beter een jas zonder poespas kiezen, als je er zeker van wilt zijn dat je ‘m voor een langere periode wilt dragen. Laat drukke details, kleuren en prints achterwege, maar maak een doordachtere keuze. Daar ga je nog lang van genieten!