Top
  >  Algemeen   >  Hoe leuk je jouw kantoor op?

Een gezellig en mooi ingericht kantoor heeft een positief effect op de sfeer en werkspirit. Door een prettige omgeving te creëren gaan werknemers graag en met een goed gevoel naar deze plek toe. Maar hoe zorg je nou voor een toffe werkomgeving? Wat zijn goede manieren om deze locatie goed, functioneel en gezellig in te richten? Aan de hand van deze tips kom jij hopelijk tot inspiratie om van een suf kantoor een werk paradijsje te maken!

Genoeg groen

Planten zorgen voor heel veel sfeer. Door deze groene toevoeging krijg je direct een natuurlijke uitstraling. Daarnaast nemen planten CO2 op en laat dit nou net super goed zijn voor een werkomgeving! Door te veel CO2 kun je snel hoofdpijn krijgen en minder goed concentreren. Dit probleem ligt snel op de loer wanneer je met meerdere mensen in een (kleine) ruimte bent. Planten lossen dit voor een deel op; de perfecte benodigdheden in een kantoorruimte dus!

Licht is alles

Voldoende en goed licht zorgt ervoor dat je je goed kan concentreren. Door voldoende daglicht en het inzetten van functionele en prettige verlichting, kunnen werknemers beter hun werk doen. Kies daarom voor genoeg ramen en probeer deze niet te veel te bedekken of te laten verdwijnen door bijvoorbeeld grote potten of planten. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting ook niet in de weg hangt. Kies daarom niet voor alleen maar laaghangende lampen of staande lampen op onhandige plekken. Dit zal gegarandeerd leiden tot ongelukken, schade of irritatie.

Naast gezelligheid ook rust

Hoewel gezelligheid heel bevorderlijk is voor de sfeer, loyaliteit en betrokkenheid, is het ook belangrijk om genoeg plekken te hebben waar gefocust en hard gewerkt kan worden. Creëer rustige plekken door geluidsdichte muren te plaatsen en deze locaties ook in te delen zodat er alleen gewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan goede bureaus met prettige stoelen zonder extra poespas. Dit komt de concentratie ten goede. Zo kunnen werknemers die behoefte hebben aan rust zich hier terug trekken.

Kies voor toffe decoratie

Om een kantoor op te leuken kun je kiezen voor verschillende soorten decoraties. In de kantine is er genoeg mogelijk als het gaat om gave stoelen, banken, eetplekken en spullen voor entertainment zoals een tafeltennistafel, een voetbaltafel of een dartbord. Daarnaast zijn posters, platen en andere wanddecoratie aan te raden. Een poster van de stad waar het kantoor bevindt, platen van werk gerelateerde activiteiten of juist foto’s van resultaten of gezellige activiteiten buiten werktijd om. Daarnaast zijn gave koffie mokken bij uitstek een voorbeeld van unieke, persoonlijke en functionele decoratie. Kies voor het bedrukken van mokken bij Loopper voor een extra speciale touch. Een grappige tekst, foto’s van collega’s of een grappig plaatje zullen bijdragen aan een positieve onderlinge sfeer. Ook een koffiemok met logo laten is mogelijk!