Top
  >  Algemeen   >  Hotelpersoneel op Cyprus verplettert puppy in afvalmachine

Cyprus verplettert puppy
Een 4-sterren hotel in Cyprus ligt onder vuur nadat vakantiegangers een puppy jankend van de pijn hadden teruggevonden in een vuilcontainer. Het hotelpersoneel zou het 7 maanden oude hondje levend hebben laten verpletteren door de afvalmachine.

Eind juni zouden een aantal werknemers van het Anastasia Beach Hotel in Protaras geprobeerd hebben om een zwerfhondje te vermoorden door het in een afvalcontainer met automatische pletwals te gooien. Billy werd hierna door gasten teruggevonden op de bodem van de vuilcontainer. De puppy kon bijna niet meer ademen en had een hersenbeschadiging en een gebroken rug. Er werd nog een veearts gehaald, maar helaas overleed het beestje enkele dagen later.

Cyprus verplettert puppy protest
De boosheid rondom het incident was enorm. Toeristen en expats organiseerden vrijdag een mars naar het hotel, dat deel uitmaakt van de Tsokkos keten. Ze scandeerden leuzen en riepen op tot een boycot van het hotel. Ook hebben inmiddels duizenden mensen een petitie ondertekend om dierenmishandeling op Cyprus strenger te bestraffen.