Top
  >  Lifestyle   >  Huis modern inrichten, wat past bij deze tijd?

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van interieur én dit jaar is zeker niet overgeslagen. Dit jaar is het moderne interieur helemaal in en daar passen dan ook een aantal trends bij. Maar wat kenmerkt een modern interieur zich door? Door strakke lijnen, rechte vormen en luxe materialen. Dit lijkt misschien erg eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Een moderne inrichting hebben we dan ook al vaker als trend voorbij zien komen, maar wat past bij het moderne interieur van deze tijd? Lees dan snel verder.

Basiskleuren

Wanneer je een nieuwe huis gaat inrichten of als je je interieur helemaal gaat omgooien, is het altijd belangrijk om een aantal basiskleuren te bepalen. Deze kleuren komen regelmatige terug in je interieur en creëren op deze manier een mooi geheel. Wanneer je kiest voor een modern interieur bestaan deze basiskleuren voornamelijk uit natuurlijke kleuren, denk hierbij aan grijs, beige, wit en zwart. Voornamelijk grote objecten kies je in deze kleuren, zoals je bank, tafel en stoelen. Hierdoor creëer je rust in je moderne huis en worden alle verschillende ruimtes met elkaar verbonden. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar dit is je basis. Dit betekend dat je nog genoeg aanpassingen en details kunt doorvoeren met meer kleur, wat zorgt voor een speels effect.

Felle kleuren

Zoals gezegd kun je in details en dus woonaccessoires kleur toevoegen aan je interieur. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke kaarsen voor op tafel of kussen met een leuk patroon voor op de bank. Hiermee maak je het huis niet alleen kleurrijk en vrolijker, maar ook persoonlijk. De kleuren die toegevoegd worden aan de basiskleuren verschillen namelijk per persoon. Je kunt ervoor kiezen om voor één of twee kleuren te kiezen en deze kleuren in elke ruimte terug te laten komen. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om in elke ruimte een andere kleur centraal te stellen. Dit contrast kan ook juist voor een enorm leuk effect zorgen. Natuurlijk kun je allerlei verschillende kleuren laten terugkomen in je interieur en hier juist niet teveel op letten.

Licht

Naast basiskleuren en felle kleuren is licht ook erg belangrijk in een modern interieur. Dit kun je natuurlijk creëren met natuurlijk daglicht door middel van veel ramen, maar je kunt dit ook doen door de juiste sfeerverlichting te plaatsen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mooie LED verlichting, wat erg dicht in de buurt komt van natuurlijk daglicht. Door dit op de juiste manier en plaatsen te installeren creëer je erg veel rust in je moderne interieur.