Top
  >  Algemeen   >  IKEA roept bedhemels voor kinderbedden terug om verstikkingsgevaar

IKEA bedhemels kinderbedden
De IKEA bedhemels voor kinderbedden zijn gevaarlijk. Baby’s en jonge kinderen kunnen er mogelijk in verstikt raken en daarom roept het woonwarenhuis het product terug.

Sinds 2007 heeft IKEA wereldwijd 11 meldingen, waarvan 2 uit Nederland, gekregen van kinderen die in een bedhemel verstrikt raakten. Na de eerste melding zijn de ophanginstructies aangepast, maar nadat er dit jaar weer 2 meldingen binnenkwamen heeft IKEA besloten om de bedhemels terug te roepen. Bij de incidenten was de hemel in het bedje getrokken en om de nek van het kind gedraaid. Volgens het woonwarenhuis hebben de kinderen geen blijvend letsel overgehouden aan het ongeluk.

De bedhemels voor de kinderbedden worden sinds 1996 verkocht onder de volgende namen: Klämmig, Legendarisk, Minnen, Barnslig Boll, Minnen Brodyr, Himmel, Fabler en Tissla. Mensen die het product gekocht hebben kunnen dit terugbrengen naar IKEA en krijgen hun geld terug.

Kind overleden door IKEA Smila lamp

Onlangs riep IKEA ook nog de Smila lampen terug nadat een jongetje van 16 maanden was overleden. Het kindje had het snoer in zijn bedje getrokken en deze was om zijn nek terechtgekomen. Hierdoor is de peuter gestikt.