Top
  >  Algemeen   >  India komt met vrouwelijke politiebureaus


De Indiase deelstaat West-Bengalen gaat werken met politieposten waar uitsluitend vrouwen een baan krijgen. India komt voor het eerst in de geschiedenis met vrouwelijke politiebureaus.

Premier Mamata Banerjee van West-Bengalen wil bereiken dat vrouwen die slachtoffer zijn van geweld gemakkelijker aangifte gaan doen. De Indiase deelstaat komt daarom met 65 vrouwelijke politiebureaus en 158 rechtbanken die vrouwen met voorrang gaan behandelen. Het land staat de laatste tijd namelijk ontzettend vaak in de schijnwerpers vanwege zijn enorme aantallen verkrachtingen. Daarnaast is gebleken dat slachtoffers vaak niet serieus worden genomen als zij hun verhaal vertellen.

De hoofdstad New Delhi gaat binnenkort ook aan de slag. Daar wordt een campagne gestart om meer vrouwelijke agenten te werven. Volgens de website Business Standard wil de Minister van Binnenlandse Zaken Sushilkumar Shinde op deze manier meer vertrouwen in de politie zien te wekken. De regering reageert hiermee op de grote aantallen georganiseerde protesten die terreur tegen vrouwen willen voorkomen.