Top
  >  Familie   >  Inspiratie voor roze babykamer


Als je in verwachting bent van een meisje kun je kiezen voor een roze babykamer. Omdat er zoveel verschillende roze babykamers zijn, staat hier wat inspiratie.

Als je al weet dat je kindje een meisje wordt, kun je beginnen met het uitkiezen van een kamer. Je zou bijvoorbeeld voor een echte meisjes babykamer kunnen kiezen. In dat geval moet het natuurlijk roze zijn. Als je een kleur hebt gekozen moet je nog bedenken welk wiegje, gordijnen en decoratie erbij past. Daarom staan hieronder een aantal ideeën voor een roze babykamer.


Dit is een chique kamer. De muren zijn grijs en de verder is er veel roze decoratie. De gordijnen zijn bijvoorbeeld roze net als de dekentjes van de wieg. Ook het kleed, de mand en de stoel hebben een echte meisjes kleur. In de hoek staat een witte kast met witte planken er boven, waarop meer roze decoratie staat. Verder is niet alleen de onderkant van het wiegje grijs, maar ook de spiegel en het kussentje op de stoel.


De muur van deze babykamer is perzikroze geschilderd, met een witte boom erop. De boom maakt de ruimte veel bijzonderder en gezelliger. Er staat een witte wieg in de kamer en een witte stoel, allebei met een roze motiefje op dekens en kussens. Op de muur hangen ook witte schilderijtjes die zijn opgehangen met een strik. Tegen de muur staat een wit kastje met een lamp erop.


Deze babykamer is gemaakt met een wat feller roze. Het wiegje is wit en de dekentjes die erin liggen zijn paars en roze. De gordijnen zijn bruin, met dezelfde tinten roze en paars. In de kamer ligt een donkerbruine vloer met een paars kleed. Ook op deze muur staat een boom getekend die de kamer opleukt. De boom heeft roze blaadjes en een wit hartje in de stam, waarin iets staat geschreven. Verder staan op de muur nog een paar bruin geverfde versiersels en een roze schilderijtje met een jurk erop. Op de wieg hangen allemaal bruine strikjes die het geheel wat op vrolijken.


In deze babykamer is gebruik gemaakt van lichtroze en wit. Het behang heeft roze verticale strepen en er hangen witte gordijnen. De dekens van het wiegje zijn wit met roze en hebben kleine bloemetjes. Op de witte stoel ligt een kussentje met dezelfde bloemetjes als de dekentjes van het wiegje. Op de vloer ligt een roze kleed en naast het wiegje staat een roze krukje met een witte beer erop. De lamp aan het plafon is versierd met bloemen en linten en op het tafeltje staat ook nog een klein lampje.


Het leuke aan deze kamer is dat het makkelijk van babykamer naar meisjeskamer omgetoverd kan worden als je kind wat ouder wordt. Het behang van de kamer bestaat uit verticale roze strepen en een horizontale strook behang waar ballerina’s op staan. Op de muur hangt ook een schilderij van een ballerina en er hangt een jurkje. De meubels, zoals de wieg en de kast, zijn wit. Ook het kleine tafeltje met stoeltjes is wit, dit is ideaal voor je dochter om mee te spelen als ze wat ouder is. Overal staan manden met speelgoed en op de kast staan nog meer ballerina’s. Daarnaast is de badkamer die bij deze kamer hoort ook roze gemaakt.