Top
  >  Lifestyle   >  9 interieurtips om de lente in huis te halen

interieurtips lente
Voor de natuur is het voorjaar een nieuw begin en in sommige culturen is het zelfs een teken van een Nieuwjaar. Ook zin in een frisse start? Dan vind je hieronder 9 interieurtips om de lente in huis te halen

Dit seizoen is het moment om een grote schoonmaak te houden. Na al het poetsen en opruimen is het tijd om te stylen. Met kleurrijke bloemen, vrolijke accessoires en de volgende snelle interieurtips heb je in een handomdraai een heerlijk lentehuis.

 1. Wissel van stof

  Door stoffen te wisselen maak je je interieur snel lenteklaar. Vervang wol en fluweel door zijde, katoen en linnen. Donkere kussenhoezen maken plaats voor vrolijke lichte tinten. Verwissel het dikke plaid door een katoenen variant en rol het tapijt op.

 2. Voorjaarskrans op de deur

  Een krans op je voordeur is niet alleen iets voor Kerst. In het voorjaar staat het ook prachtig. Bloemen als gerbera’s en narcissen doen het in de lente erg goed. Klik hier voor inspiratie voor voorjaarskransen.

 3. Decoreer met citroenen en limoenen

  Zet een aantal glazen potten neer met daarin citroenen en limoenen. Dit geeft de woonkamer een zonnige en frisse sfeer. Ook leuk op tafel is een groot schaal vol met felgroene appels. In de keuken doen kruidenplantjes in terracotta potten het goed.

 4. Haal licht in huis

  Optimaal genieten van het voorjaarslicht doe je door de dikke wintergordijnen te vervangen door lichtere exemplaren. Ook kun je spiegels op strategisch plekken in de buurt van het raam plaatsen. De weerkaatsing hiervan helpt zonlicht binnen te halen, dat je anders zou missen.

 5. Kaarsen in lentekleuren

  Bordeauxrood en andere donkere kleuren zijn mooi, maar geen voorjaarstinten. Vervang kaarsen in deze nuances door frisse lentekleuren als geelgroen en pastelblauw. Een schaal vol kaarsen of rijtje van verschillende formaten staat gezellig.

 6. Vrolijke bloemen in glaasjes

  Een prachtig lenteboeket is natuurlijk een perfecte sfeermaker. Soms heb je ook een knop die maar niet uitkomt of een bloem die de rest van de bos overleeft. Zet deze in een klein vaasje of gebruik glaasjes en flesjes van oliefolie of sladressing die in het keukenkastje staan.

 7. De geur van lente

  Bij het voorjaar horen lichte bloemige en groenen geuren. Viooltjes, limoen, jasmijn en gras doen denken aan de lente. Met een huisparfum of geurkaarsen voorzie je de kamer van een lekkere voorjaarsgeur.

 8. Kleurrijke lentemuur

  Schilder een muur azuurblauw of behang het met een bloemenpatroon. Als je het liever niet rechtsreeks op de muur doet, kun je ook een paneel van hout of kurk gebruiken. Verf deze in een vrolijke kleur en verplaats het zo vaak als je maar wilt.

 9. Foto’s en tekeningen

  Aan ander idee voor een lentemuur is een foto op canvas. Een veld vol bloeiende bloemen of een mooie foto van je kind. Ook leuk is een bord waarin je allerlei leuke lenteachtige dingen prikt. Denk bijvoorbeeld aan stukjes papier en stof, tekeningen, kaarten en lekkere voorjaarsrecepten.