Top
  >  Lifestyle   >  Interview Desirée van Curvacious


Desirée Pelgrom-Geurts is de vrouw achter Curvacious, een website gericht op beauty en plus size fashion. Vrouwblog interviewde Desirée over haar werk en vroeg naar haar toekomstplannen.

Wat is Curvacious?
“Curvacious is een Nederlandse beautyblog, óók voor curvy ladies. Op Curvacious kan je niet alleen terecht voor informatieve artikelen, maar ook voor reviews, (web)winkeltips, (plus size) shopping tips en nog veel meer. Zo is er een blog ontstaan met een grote diversiteit in artikelen waar elke vrouw zich thuis voelt.”

Hoe is Curvacious ontstaan en waarom ben je het begonnen?
Er zijn veel beautyblogs in Nederland, maar ik als curvy lady miste een leuke website waar ook de vrouw met een maatje meer leuke tips en ideeën op kon doen. Omdat ik meer dan genoeg inspiratie en creativiteit heb, heb ik besloten om zelf een blog te starten. Curvacious bestaat sinds 1 mei 2010 en aan de bezoekersaantallen en reacties op de artikelen en via de mail kan ik merken dat het goed aanslaat en er veel vraag naar is.”

Werk je fulltime aan Curvacious of heb je daarnaast een andere baan?
“Ik ben nu 8 jaar zelfstandig ondernemer: ik werk als allround administratief freelancer en heb sinds 2008 een eigen webwinkel. De combinatie met Curvacious erbij maakt voor mij een perfecte combinatie tussen werk, hobby’s en passies en heb hier op deze manier een goede balans in gevonden.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
“Mijn werkdagen zien er heel afwisselend uit en dat maakt het nu juist zo leuk. Ik begin elke dag tussen 08.00 en 09.00 uur en ben dan bezig met o.a.; email lezen en beantwoorden, persberichten lezen, social media contacten bijhouden, artikelen schrijven voor Curvacious, contacten bijhouden met leveranciers en klanten, marketing en pr, voorraad van de webwinkel bijwerken en orders verwerken, de websites updaten, ideeën opdoen voor nieuwe artikelen en producten, de administratie en boekhouding bijhouden, producten fotograferen. Zoals je kunt lezen verveel ik me nooit! Ik probeer elke dag tegen 17.00 uur te stoppen want ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat je ook zeker rust moet inplannen. Daarnaast is quality-time met mijn man, vrienden en familie erg belangrijk voor mij.”

Wat is de kracht van Curvacious?
“De kracht van Curvacious is het unieke aanbod van artikelen en de afwisselende en professionele insteek. Elke dag komt er minimaal één artikel online en regelmatig een artikel welke specifiek gericht is op curvy ladies. Denk bijvoorbeeld aan plus size celebs welke in de spotlight worden gezet of (web)winkeltips voor leuke plus size kleding.”

Waar haal je inspiratie voor je artikelen vandaan?
“De inspiratie komt uit mijzelf, magazines, persberichten, maar ook uit uren rondstruinen over het internet om juist die leuke (on)bekende webwinkels te vinden waar je blij van wordt. Inspiratie komt mij op de gekste momenten binnen en daarom heb ik altijd een notitieboek bij me waar ik ideeën in opschrijf.”

Hoe combineer jij je werk met je privé leven?
“Door het goed indelen van mijn tijd en duidelijke afspraken te maken heb ik er geen enkele moeite mee om zakelijk en privé gescheiden te houden. Natuurlijk komt er wel eens een persoonlijk telefoontje overdag, maar over het algemeen weten de mensen uit mijn naaste omgeving dat ik aan het werk ben en niet gewoon de hele dag thuis zit.”

Wat zijn je toekomstplannen?
“In de nabije toekomst zou ik de administratieve werkzaamheden graag verruilen voor het openen van mijn eigen praktijk aan huis waarin ik schoonheids- en massagebehandelingen geef. De afgelopen jaren heb ik hiervoor al verschillende opleidingen, cursussen en workshops gevolgd. Daarnaast zie ik graag mijn webwinkel en Curvacious verder ontwikkelen en groter worden.”

Welke winkeladressen raad je aan voor dames met een maatje meer?
“Er zijn ontzettend veel leuke (web)winkels voor vrouwen met een maatje meer. Van elke plus size (web)winkel waar ik een artikel over schrijf houd ik op de ‘shops’ pagina op Curvacious een handige lijst bij met erachter tot en met welke kledingmaat er verkocht wordt. Enkele leuke tips zijn bijvoorbeeld FasionINconflict, ASOS Curve, Evans, New Look Inspire en Yours Clothing.”

Wat vind je de belangrijkste boodschap die je een vrouw mee kunt geven?
“Sta positief in het leven en geloof in jezelf. Volg je hart en je dromen en werk er hard voor om daar te komen waar jij wilt zijn. Er is niemand die jou tegen kan houden behalve jijzelf.”

Benieuwd naar Curvacious? Klik hier om de site te bezoeken.