Top
  >  Algemeen   >  Intocht Sinterklaas 2014 in Gouda

Intocht Sinterklaas 2014
Nog 1 nachtje slapen en dan is het tijd voor de intocht van Sinterklaas! Sint en alle Pieten komen dan eindelijk aan in Gouda.

Pakjesboot 12 meert op zaterdag 15 november 2014 rond 12.00 uur aan in Gouda. Nadat Sinterklaas en de Pieten feestelijk zijn onthaald, beginnen ze aan de intocht door de stad. Tijdens de route gebeurt er van alles en er valt ook veel te beleven in het centrum. Zo is er een Pietenschool, zijn er allerlei optredens en natuurlijk wordt er overal gezongen.

Zwarte, Witte, Kaas- en Stroopwafelpieten

Witte Piet
Hoewel het tijdens de intocht natuurlijk om Sinterklaas draait, zijn dit jaar de meeste ogen toch gericht op de Pieten. Want naast de oude vertrouwde Zwarte Piet zijn er allerlei nieuwe Pieten zoals Witte Pieten, die het vak nog moeten leren, en zelfs Clownpieten. Daarnaast maakte Gouda eerder al bekend dat er ook een aantal Kaas- en Stroopwafelpieten aanwezig zijn.

De landelijke Sinterklaasintocht is dit jaar live te zien op Nederland 3. De uitzending begint om 12.00 uur en eindigt om 13.20 uur.

Naast het bekijken van de intocht zijn er natuurlijk nog een heleboel andere Sint activiteiten die je kunt doen samen met je kinderen. Hier vind je 25 ideeën voor leuke dingen om te doen rondom Sinterklaas.

Foto: Pablo en NPO