Top
  >  Eten & Drinken   >  Je bent nooit te oud voor een bakfeestje!

Wie zegt dat je te oud bent om te bakken met je vriendinnen? Wij in ieder geval niet. We sporen het juist aan! Nodig je beste vriendinnen uit en bak met z’n allen een taart, cupcakes of koekjes. Van biscuit tot cheesecake en van cake tot worteltaart. Klaar met bakken? Nu begint het versieren! In dit artikel zullen we je vertellen hoe je een gezellige vriendinnendag kunt organiseren die eindigt in een high tea! De perfecte manier om elkaar weer eens te zien en gezellig bij te kletsen. 

Bakken

Nadat je al je vrienden hebt uitgenodigd is het tijd om de keuken in te stappen en de mouwen op te stroken. De vraag is hier: wat gaan jullie bakken? Gaan jullie voor simpele zandkoekjes, zoete cupcakes of hebben jullie zin in een uitdaging en gaan jullie voor de monchou- of appeltaart? Het internet kan wat hulp bieden bij het beantwoorden van deze vraag. Online vind je duizenden gerechten en zul je gegarandeerd iets vinden wat jullie allemaal bevalt. Zorg er voor het bakken voor dat je alles in huis hebt liggen!

Versieren

Het versieren van jullie baksel is vaak het leukste onderdeel van het bakken van een taart, cupcakes of koekjes. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk decoratiemateriaal in huis hebt liggen. Denk hierbij aan fruit, slagroom, botercrème, silicone molds, plastic of metalen uitsteekvormen en sprinkels. Laat je creativiteit in de vrije loop gaan. Wie weet ben jij een toekomstige “Heel Holland Bakt”-kandidaat!

High tea

Tijdens een high tea kunnen jullie genieten van het harde werk van eerder op de dag. Naast jullie eigen creaties is het belangrijk om nog het één en ander voor te bereiden voordat de high tea van start kan gaan. Denk hierbij aan het juiste servies en de sfeer. Dek de tafel, haal je mooiste theepot en bijhorende theekopjes uit de kast en gebruik zijdezachte servetten. Daarnaast kun je sfeer creëren door middel van de toevoeging van mooie bloemen en kaarsen. Vergeet het allerbelangrijkste niet: het menu! Jullie gaan natuurlijk niet enkel van cupcakes genieten. Haal mini-sandwiches en scones in huis, maar vergeet ook het fruit en de verschillende soorten thee niet.

Het organiseren van een vriendinnendag kan ervoor zorgen dat jullie als vriendengroep dichter bij elkaar komen. Daarnaast zullen de activiteiten de basis zijn voor mooie herinneringen die jullie met elkaar delen. Zorg voor een goede voorbereiding en geniet van elkaars aanwezigheid!