Top
  >  Algemeen   >  Jongen vrijgesproken van moord omdat hij rijk is

Rijk vrijgesproken van moord
Een 16-jarige Amerikaanse jongen is vrijgesproken van moord omdat hij rijk is. Ethan Couch reed in dronken toestand maar liefst 4 mensen dood.

Op 15 juni had Ethan Couch, uit Texas, samen met 7 vrienden drank gestolen bij de bij Walmart. Hierna stapte de 16-jarige dronken achter het stuur van zijn auto en reed hij met een snelheid van 113 kilometer in een gebied waar 64 kilometer is toegestaan. Op een gegeven moment raakte Couch de macht over zijn stuur kwijt en reed hij in op een kapotte stilstaande wagen. Bij deze auto stonden 4 mensen die allemaal dood werden gereden. In totaal raakten 11 mensen gewond, waaronder een vriend van Couch die door het ongeluk verlamd raakte en een hersenbeschadiging opliep.

Alles is op te lossen met geld

Voor het gruwelijke ongeluk had het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 20 jaar geëist. De rechter gaf Ethan Couch, die wettelijk gezien niet mag drinken en ook te veel gedronken had,  slechts een proeftijd van 10 jaar. Dit omdat de jongen zou lijden aan affluenza, een syndroom dat rijke kinderen doet geloven dat alles is op te lossen met geld. Volgens de rechter heeft Couch door zijn rijke ouders nooit met de consequenties van zijn daden hoeven leren om te gaan. Hij wordt nu opgenomen in een kliniek die 500.000 dollar per jaar kost, meldt de Daily News.

De 24-jarige Breanna Mitchell overleefde het ongeluk niet

De 24-jarige Breanna Mitchell overleefde het ongeluk niet

Hollie Boyles, 52, en haar dochter Shelby Boyles, 21, werden ook gedood terwijl ze Breanna aan het helpen waren.

Hollie Boyles, 52, en haar dochter Shelby Boyles, 21, werden ook gedood terwijl ze Breanna aan het helpen waren.

Jeugdpastoor Brian Jennings was het tweede slachtoffer

Jeugdpastoor Brian Jennings was het vierde slachtoffer