Top
  >  Lifestyle   >  Kamer inrichten

Heb je een nieuw huis gekocht of gehuurd? Of wil je gewoon even je huidige woon- of slaapkamer helemaal omgooien? Dan kun je je kamer snel en gemakkelijk een andere look geven door een aantal aanpassingen te doen. Ben je benieuwd hoe je jouw kamer vlot en eenvoudig kunt veranderen? Lees dan snel verder. 

Ideeën opdoen

Wanneer je een kamer (opnieuw) gaat inrichten is het belangrijk om ideeën op te doen. Je komt dan ook overal potentiële inspiratie tegen voor jouw nieuwe interieur. Denk hierbij aan social media. Hier hoef je maar een foto van iemand tegen te komen met de woonkamer op de achtergrond. Vind je iets leuk? Noteer het dan ergens voor jezelf. Zodat je leuke ideeën niet gemakkelijk vergeet. Daarnaast zul je ook vast wel eens bij mensen thuis komen waar je leuke ideeën op kunt doen. Verder zijn er genoeg websites, tijdschriften en social media kanalen gericht op woonideeen. 

Moodboard

Wanneer je een kamer voor het eerst gaat inrichten en je weet niet goed waar je moet beginnen, kun je ervoor kiezen om een moodboard te maken. Hier kun je al je ideeën op kwijt en vaak zie je dan al snel een overkoepelend thema. Op verschillende sites kun je gemakkelijk online een moodboard maken, waardoor je zelf niet hoeft te gaan knippen en plakken. Ideaal dus!

Accessoires

Wanneer je een kamer voor het eerst gaat inrichten of al voor de tiende keer gaat veranderen, zijn accessoires erg belangrijk. Hiermee kun je een gezellige en persoonlijke sfeer creëren. Denk hierbij aan kussens en kaarsen. Wanneer je kiest voor neutrale meubels, waar dus alles bij past en compleet jouw smaak is, kun je tegelijkertijd door middel van accessoires te veranderen een hele andere sfeer creëren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bepaald kleurenpatroon aan te houden. Zo kun je in de zomer kiezen voor lichtere tinten en in de winter juist voor donkere tinten. Daarnaast zijn accessoires ook vaak seizoensgebonden en heb je speciale accessoires voor feestdagen, zoals voor kerst of pasen. Hierdoor kun je tijdelijk je kamer toch even wat gezelliger maken. 

Kortom, wanneer je een kamer voor het eerst of opnieuw gaat inrichten, is het belangrijk om dicht bij je eigen stijl te blijven. Je kunt goed voorbereid te werk gaan door overal om je heen ideeen op te doen, zoals op social media, in tijdschriften, maar ook op plekken waar je in het dagelijks leven. Daarnaast is het erg verstandig om een moodboard te maken. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van jouw stijl. Doordat je hier een beter beeld van hebt, zul je minder snel impulsieve aankopen doen, waar je vervolgens weer snel op uitgekeken bent.