Top
  >  Mode & Beauty   >  Kapsels voor winter 2012-2013


De klok is een uur achteruit gezet en dat betekent dat de winter er weer aankomt. Hier horen natuurlijk weer een aantal haartrends bij en daarom volgt hier een overzicht van de kapsels voor winter 2012-2013.

Op de catwalk kwamen naast de nieuwste modetrends, ook de kapsels voor komend seizoen voorbij. Hoewel sommige haartrends je bekend voor zullen komen, zitten er ook een aantal opvallende nieuwe kapsels tussen voor winter 2012-2013.

Gevlochten of gedraaid


Een van de haartrends voor komend seizoen is gevlochten en gedraaid haar. Op de catwalk was dit op verschillende manieren terug te zien. Zo gingen ze bij Gucci voor gedraaide lokken en werden bij Marc Jacobs vlechten in knotjes bij elkaar gebonden. Deze winter is de keuze dan ook geheel aan jou.

Paardenstaart


De paardenstaart is niet meer weg te denken uit de modewereld en bevindt zich daarom ook onder de kapsels voor winter 2012-2013. Deze haarstijl mag komend seizoen zowel hoog op het hoofd als wat lager in de nek gedragen worden, maar zorg er wel voor dat je de paardenstaart zo simpel en strak mogelijk houdt.

Gekleurd


Iets dat erg opviel tijdens de fashionshows, waren de gekleurde kapsels. Zo was bij Prada dip-dyed haar te zien en werden bij Jean Paul Gaultier de scheidingen in de meest uiteenlopende kleuren geverfd. Deze haarstijl is misschien niet altijd even mooi, maar saai kun je het zeker niet noemen.

Scheiding


De scheiding was onder de kapsels voor winter 2012-2013 erg populair. Hoewel er afgelopen zomer een duidelijke voorkeur was voor de middenscheiding, komt komend seizoen ook de zijscheiding weer terug. Dit is een simpele trend die je deze winter echt niet mag missen.

Pony’s


Dit jaar won de lijnrechte pony het van de schuine variant. Deze haarstijl was onder andere te bewonderen bij Versace en Marni. De lijnrechte pony zorgt voor een geometrische look en is niet alleen leuk in combinatie met een boblijn, maar kan ook goed gecombineerd worden met lang haar.

Accessoires


Niet te vergeten wat betreft de kapsels voor winter 2012-2013, zijn de accessoires. Zo waren bij Rodarte haarspelden met sterren te zien en gingen ze bij Dolce & Gabbana voor barokachtige haarbanden. Met zulke accessoires maak je zelfs van de meest simpele kapsels iets speciaals.

Bouffant


Goed nieuws voor degenen die gek zijn op de sixties, want de bouffantlook is komend seizoen weer helemaal hip. Deze getoupeerde haarstijl was onder andere te bewonderen bij Derek Lam en belooft komende winter erg populair te worden.

Foto’s via Style