Top
  >  Lifestyle   >  Kersttrends 2012


Hoewel je misschien nog bezig bent met de het voorbereidingen treffen voor Sinterklaas, komt de kerst er ook al gauw weer aan. Om je daar ook goed op voor te kunnen bereiden vind je hier alvast de kerstrends voor 2012.

Een van de leukste bezigheden voor de feestdagen, is het versieren van de kerstboom. Hiervoor moeten natuurlijk de nodige decoraties worden ingeslagen. Om je hier al wat inspiratie voor te geven, staan hieronder een aantal kersttrends voor 2012. Zo kun je ook dit jaar de boom versieren volgens de laatste mode en creëer je thuis een trendy kerstsfeer.

IJzige kleuren


Niet te missen onder de kersttrends voor 2012 is het gebruik van ijzige kleuren. Dit hoeft helemaal niet kil te zijn. Met deze trend verander jij je huis namelijk zo in een winterwonderland. IJzig blauwe en sneeuwwitte decoraties geven de kerstboom een elegante uitstraling en deze kleuren kun je ook verder toepassen in de rest van het huis. Hang bijvoorbeeld sneeuwvlokjes aan de deur of versier de ramen met kleine kunstwerkjes van nepsneeuw. Nog een tip, is het gebruiken van blauwe lichtsnoeren. De led lichtjes spelen namelijk ook een grote rol deze kerst en kunnen met deze trend mooi worden gecombineerd.

Natuurlijk


Natuurlijke decoraties waren afgelopen kerst al helemaal hip en ook dit jaar is het een van de kersttrends. Hierbij hoort natuurlijk een echte kerstboom en niet eentje van plastic. Verder draait deze stijl zowel om natuurlijke kleuren als materialen. Ga bijvoorbeeld een keer voor houten decoraties in plaats van kerstballen die gemaakt zijn van glas. Vergeet niet om eerst te kijken naar wat er nog aan versiering in de kast ligt voordat je naar de winkel rent. Milieubewust zijn hoort namelijk ook bij de natuurlijke kersttrend.

Witte kerst


Aangezien een witte kerst wat betreft het weer niet altijd gegarandeerd is, kun je deze net zo goed in huis creëren. Wit is namelijk de basis wanneer het aankomt op de kerstrends voor 2012. Dit komt mooi uit, want met deze kleur kun je moeilijk de fout in gaan. Andere trends kunnen hiermee goed gecombineerd worden. Voor de natuurlijke look combineer je dit bijvoorbeeld met bruintinten of want dacht je van een prachtige combinatie van wit met groen?

Home made


Een andere kersttrend voor 2012 is de boom versieren met zelfgemaakte decoraties. Deze zorgen voor een gezellige huiselijke sfeer. De kleuren die bij deze stijl vooral gebruikt worden zijn rood en groen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kerstballen versieren en echte creatievellingen kiezen er voor om kerstdecoraties te breien. Wat de home made trend voor velen zo leuk maakt is dat iedereen er zijn eigen inspiratie helemaal in kwijt kan. Dit maakt elke decoratie speciaal en uniek op zijn eigen manier.

Minimalistisch


Net als de natuurlijke decoraties, is het minimalisme een trend die we het afgelopen jaar al zagen en ook dit komt deze kerst weer terug. Hierbij draait het allemaal om simpele elegantie. Decoreer de boom met zo min mogelijk ballen en slingers. De echte minimalist laat de ornamenten achterwegen en gebruikt slechts wat lichtjes, om zo de natuurlijke schoonheid van de kerstboom naar voren te laten komen.

Foto’s via Pinterest