Top
  >  Fun   >  Kinderen steeds vaker op jongere leeftijd actief op gaming sites

Tegenwoordig zitten we vanwege de corona pandemie en de daarbij komende lockdowns steeds vaker thuis. Ook kinderen zijn thuis komen te zitten doordat de scholen gingen sluiten. De kinderen hebben dan nog wel online les, maar dit is korter en vaak minder interactief dan een reguliere les in een klaslokaal. Ook wordt het spelen met vriendjes en vriendinnetjes en sporten ingeperkt door de maatregelen. Hierdoor zijn veel kinderen steeds vaker op jongere leeftijd actief op gaming sites, maar welke spellen worden er dan zoal gespeeld?

Websites met spelletjes

De jongere vrouwen kennen het misschien wel van vroeger. Websites met enorm veel keuze aan spelletjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een categorie van te vinden met erg veel spelletjes. Deze spellen worden dan ook voornamelijk gespeeld vanaf een computer. Hierdoor heb je als ouder zicht op de tijd die een kind doorbrengt achter de computer. Hierbij komen kinderen ook in aanraking met gaming sites waar geld een rol speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zogenoemde dice games. Bij deze spellen spelen de dobbelstenen een belangrijke rol. Er zijn erg veel verschillende spelen met dobbelstenen waar je uit kunt kiezen. Dit is dan ook erg populair onder jongeren en zelfs kinderen. Het is namelijk door middel van een spel kans maken om geld te verdienen. Nu de jongeren, vooral de jongeren die in de horeca werken, hun baan zijn kwijt geraakt. Door middel van online wedden of online casino’s proberen jongeren daarom alsnog wat geld bij te verdienen.

Smartphone’s en spelcomputers

Veel kinderen hebben tegenwoordig al op een jonge leeftijd een smartphone. Ook hierop kunnen natuurlijk erg veel spellen gedownload en gespeeld worden. Ze hoeven alleen maar even de app store te openen en ze hebben duizenden uren speelplezier binnen handbereik. 

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de spelcomputers zoals de PlayStation en de Nintendo Switch. Deze spelcomputers zijn nu we zoveel thuis zitten ook enorm populair. Het is een makkelijke manier om je in je eentje thuis te vermaken. 

Bovendien vinden ook de ouders het vaak een handige oplossing dat de kinderen even vermaakt worden. Door de pandemie moet er thuis gewerkt worden wanneer het kan. De situatie dat ouders en kinderen thuis zijn, waarbij kinderen online les moeten volgen en ouders thuis moeten werken is dus ontstaan en deze situatie is niet makkelijk. Het is daarom ook makkelijk als je kind zichzelf even kan vermaken. Zodat je, als ouder, even een inhaalslag kunt maken wat betreft werk. 

Kortom, jongeren en zelfs kinderen zijn steeds vaker online actief op gaming sites. Dit komt onder andere door de corona pandemie. Jongeren zitten vaker thuis door de maatregelen. Hierdoor kunnen ze niet naar school, met vrienden afspreken of werken. Daarbij komt ook nog eens dat ouders het ook drukker hebben in deze tijd. Er ontstaat een andere situatie. Iedereen is thuis en moet werken of school volgen. Dit combineren kan nog wel eens voor stress zorgen, waardoor het fijn is als de kinderen even rustig achter de computer of spelcomputer zitten.