Top
  >  Lifestyle   >  Klassieke goede voornemens om te overwegen


Het einde van het jaar is alweer in zicht en dat betekent dat het tijd wordt om goede voornemens te maken voor 2013. Weet je zo gauw niet wat jij het komende jaar beter kunt doen, dan is het misschien een idee om een van de klassieke goede voornemens te overwegen.

Gezonder eten, meer bewegen en nog een aantal andere goede voornemens komen bij velen jaarlijks terug op hun lijstje. Dit is echter niet zo verbazend, want vaak zijn het allemaal zaken die erg belangrijk zijn voor het hebben van een goede leefstijl. Hieronder lees je daarom meer over de klassieke voornemens en niet te vergeten, waarom deze zo goed zijn.

Gezonder eten

Na de kerst ben je meestal wel wat kilootjes aangekomen. Het zal je daarom niet verbazen, dat voor velen gezonder eten een van hun jaarlijkse goede voornemens is. Dat betekent niet dat je helemaal geen lekkers meer mag eten, maar doe dit in kleinere porties en vervang dingen als chips door iets met een wat lager vet gehalte, bijvoorbeeld rijstwafels. Wil je meer tips die je kunnen helpen om gezonder te snacken, klik dan hier.

Meer bewegen

Een andere klassieke goede voornemen op het gebied van gezondheid, is om meer te bewegen. Dit staat misschien ook wel op jouw lijstje. Uiteraard betekent dit niet dat je elke dag hoeft te gaan hardlopen. Door 1 of 2 uurtjes per week te sporten kun je vaak al een verschil merken, mits je natuurlijk ook op jouw voedingspatroon let.

Op tijd komen

Op tijd komen is iets wat vaak op de lijstjes met goede voornemens voorbijkomt. Dit is niet zo gek, want het kan erg belangrijk zijn. Niet alleen op je werk, maar bijvoorbeeld ook wanneer je met vrienden hebt afgesproken. Te laat komen kan namelijk een erg onverantwoordelijke indruk wekken en daarbij is het natuurlijk niet netjes wanneer je iemand op jou laat wachten.

Georganiseerd zijn

Ben je vaak wat kwijt, dan is dit klassieke goede voornemen misschien wel wat voor jou. Door georganiseerd te zijn, is de kans dat iets zoek raakt namelijk al een stuk kleiner. Daarbij kan het helpen voorkomen dat je gestrest raakt, doordat je iets vergeten bent of niet goed hebt geplant.

Meer tijd maken voor familie

Zie jij jouw familie erg weinig, dan is het misschien wel een goed voornemen om meer tijd voor hen te maken. Het is namelijk wel een van de belangrijkste dingen die je in het leven hebt. Heb je het echt veel te druk om grote afspraken te maken, houd dan bijvoorbeeld eens een videogesprek op Skype of stuur je familie een kaartje. Op deze manier laat je tenminste zien dat jij aan ze denkt, iets wat de familieband heel wat goeds kan doen.

Genoeg slaap krijgen

Het krijgen van genoeg slaap is erg belangrijk, maar toch hebben veel mensen vaak last van slaaptekort. Op tijd naar bed gaan staat bij velen dan ook hoog op hun lijstje van goede voornemens. Kortom, geen late telefoontjes of het checken van mailtjes. Kruip daarvoor in de plaats vroeg onder de wol en lees eventueel nog even een boek of tijdschrift wanneer je niet gelijk in slaap kunt komen.