Top
  >  Algemeen   >  Wat kleuren zeggen over je persoonlijkheid


Een pasgeboren jongetje krijgt een blauw pakje aan en een meisje een roze, dat is nu eenmaal zo. Maar waarom eigenlijk? Het schijnt door ons verleden in de oertijd te komen.

Als vrouwen uit kleuren moeten kiezen, gaan ze meestal voor roze en rode kleuren. Mannen hebben het meer op blauwe en groene kleuren. Deze keuzes komen door ons jachtverleden, blijkt uit een onderzoek van de Chinese Zhejiang Universiteit. De onderzoekers deden studie naar de voorkeuren voor kleuren onder 350 studenten.

De studenten moesten 11 kleuren in de volgorde zetten die zij het mooist vonden en moesten een persoonlijkheidstest ondergaan. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste mannen het liefst groen en blauw hebben, terwijl vrouwen paars, wit en roze het mooist vinden. Dat je persoonlijkheid heeft te maken met de kleur waar je voor kiest, blijkt uit dat neurotische vrouwen vooral voor grijs kiezen.

Ben je erg vrolijk, dan draag je vast vaak oranje. Dat is namelijk de kleur waar de blije dames voor gaan. Al deze keuzes zouden komen door het jachtverleden, waar de vrouwelijke verzamelaars op zoek gingen naar rijp, felgekleurd fruit. Dit komt overeen met de voorkeur voor rode en paarse kleuren. De mannen baseerden een goede jacht op de helderblauwe lucht.