Top
  >  Eten & Drinken   >  6 kookboeken die je helpen met afvallen


Afvallen en lekker eten gaat niet altijd samen. Met deze 6 kookboeken die je helpen met afvallen wordt het in ieder geval al een stuk makkelijker.

Als je aan het afvallen bent, kun je soms wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van gerechten. In deze kookboeken vind je tips en gerechten die je helpen met afvallen. Niet alleen rauwe groentes, maar ook gewoon gezonde toetjes en tussendoortjes.


Wanneer je specifiek wilt letten op calorieën of koolhydraten, zijn deze boeken misschien iets voor jou. In Het Calorie Complot van Lien Willaert staan gerechten die weinig calorieën bevatten, in Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers vind je juist gerechten die koolhydraatarm zijn.


De boeken van Sonja Bakker waren een tijdje terug heel populair, maar tegenwoordig is het in de media wat stiller geworden rondom Sonja. Haar boeken zijn echter nog steeds populair en ook het Sonja Bakkeren is een afvalbegrip geworden. Dit is allemaal niet voor niets, want ik ken genoeg mensen die zijn afgevallen met behulp van deze methode. In Winterslank vind je passende gezonde gerechten voor de winter, in Gezond Genieten met Sonja vindt je ook weekmenu’s die aansluiten bij haar afvalmethode.


De balansdag is de afgelopen jaren ook een echt begrip geworden. Natuurlijk kun je een dag geen suiker in je koffie doen, maar er is meer. In het boek 50 keer lekker een balansdag van het Voedingscentrum staan recepten die prima kunnen op zo’n dag. Wie een dag iets te kort vind, kan kiezen voor Daytox, een boek waarin uitgelegd wordt hoe je in een week tijd kunt afvallen met behulp van Yoga en lekker gezond eten.