Top
  >  Eten & Drinken   >  Lekkere dingen om te eten als ontbijt die goed voor je zijn

Quaker Complete ontbijt
Als je ‘s ochtends je ontbijt overslaat, heb je 4 keer zoveel kans op overgewicht als mensen die wel ontbijten. Daarom hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van lekkere dingen om te eten als ontbijt en die ook nog eens goed voor je zijn.

Hoewel het ontbijt de basis is voor de hele dag, slaan veel vrouwen het regelmatig over. Het gevolg is dat je de rest van de dag te veel en vaak ongezond eet. Toch hoeft ontbijten niet lang te duren. Een goed ontbijt bestaat uit een combinatie van koolhydraten, vezels en eiwitten. Het volgende eten bevat deze voedingstoffen en geven je energie om je dag goed te beginnen.

Bananen

Zelf heb ik altijd bananen in huis omdat ze zo lekker zijn. Een banaan bij het ontbijt maakt de verleiding om halverwege de ochtend te snoepen een stuk kleiner. Het fruit is een bron van zetmeel en geeft je een verzadigd gevoel. Deze lekkere vrucht is ook nog eens rijk aan kalium en vitamine C en heel vriendelijk voor de portemonnee.

Havermout

Een bakje havermout zit vol vitamines en mineralen. Het bevat ook beta-glucanen, deze vezels verlagen je cholesterolgehalte.

Quaker Complete ontbijt 2

Als je ’s ochtends geen tijd hebt om havermout te koken, dan is Quaker Complete een gemakkelijke en lekkere optie. Dit is een rijke en krokante granenmix van haver, tarwe en gerst. De licht geroosterde granen worden gecombineerd met noten, zaden en vruchten. Quaker Complete bestaat uit volkoren granen en is er in de smaken Cranberry en Pecan- & Paranoten. Erg lekker om te eten met melk of yoghurt.

Cranberries en andere bosvruchten

Cranberries zijn echte vitaminen en mineralen bommetjes. Ze zitten vol vitamine C en bevatten ook vitamine E, B1 en K, ijzer en mangaan, een mineraal dat belangrijk is voor je stofwisseling. Een handje cranberries is een lekkere aanvulling op havermout en daarom zijn ze ook verwerkt in Quaker Complete.

Bosvruchten zitten boordevol antioxidanten en bevatten weinig calorieën. Een bakje aardbeien bevat je volledige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en een grote dosis foliumzuur en vezels. Frambozen zijn weer rijk aan vezels, vitamine C en vitamine K, die goed is voor je botten.

Quaker Complete ontbijt 3

Mijn ontbijt

Doordeweeks start ik ’s ochtends het liefst met een lekker ontbijt. Een schaaltje havermout met halfvolle melk, een banaan, een kopje thee en een glas sinaasappelsap geven mij de nodige voeding om aan mijn dag te beginnen. Dit is op dagen dat ik de tijd heb om lekker te kunnen ontbijten. Helaas is dat niet altijd het geval met mijn drukke agenda.

Quaker Complete ontbijt 4

Quaker heeft mij gevraagd om de Quaker Complete uit te proberen en ik was heel nieuwsgierig. Noten zijn niet mijn ding, maar de Cranberry variant is verrassend lekker. In het verleden heb ik vergelijkbare producten geprobeerd, maar omdat die vaak 20 à 25 procent suiker bevatten, vond ik ze te zoet. Maar dat is gelukkig niet het geval bij dit product met 13 procent suiker.

Wil je meer weten over Quaker Complete? Klik dan hier.

Winactie

Vrouwblog mag vijf verpakkingen van de ontbijtgranen weggeven. Wil jij kans maken op één pakket? E-mail dan je adresgegeven o.v.v. Quaker naar redactie@vrouwblog.nl.

Advertorial