Top
  >  Algemeen   >  ‘Lelijkste vrouw ter wereld’ legt haar aangrijpende verhaal uit in een documentaire

Lizzie-documentaire
Lizzie Velasquez kreeg als meisje de stempel ‘lelijkste vrouw ter wereld’. Deze inspirerende vrouw heeft nu een documentaire tegen pesten uitgebracht waarin haar aangrijpende en emotionele verhaal te zien is.

De 26-jarige Lizzie is geboren met lipodystrofie en het marfansyndroom. Hierdoor wordt ze niet dikker hoeveel ze ook eet en weegt ze nog geen 29 kilo. Daarnaast is ze volledig blind aan haar rechteroog en met de ander kan ze slecht zien. Toen de Amerikaanse 17 jaar was, zocht ze een liedje op Youtube en kwam ze een video tegen genaamd ‘De lelijkste vrouw ter wereld’. Ze klikte erop en besefte dat het over haar ging.

Van bang meisje naar krachtige vrouw

Lizzie schrok enorm van het filmpje, maar wat pas echt pijn deed waren de gruwelijke reacties eronder. Opmerkingen als: “Waarom zouden haar ouders haar houden?” en “Ze zou zichzelf moeten vermoorden” zorgden ervoor dat het meisje nachtenlang huilde. Ze dacht dat haar leven voorbij was.

Gelukkig besloot ze na een tijdje terug te vechten en startte ze haar eigen Youtube kanaal om te laten zien wie de persoon achter ‘de lelijkste Vrouw ter wereld’ is. Ze werd een voorbeeldfiguur voor iedereen die gepest wordt vanwege zijn uiterlijk. Zo gaf Lizzie tijdens haar strijd onder meer een zeer inspirerende Ted Talk.

Emotionele documentaire tegen pesten

Vorig jaar startte ze een inzamelingsactie om een film tegen pesten te maken. Haar levensverhaal vormt de leidraad voor de documentaire A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story. Hieronder staat de trailer van deze emotionele film.