Top
  >  Familie   >  10 leuke kerstfilms

leuke kerstfilms
Tijdens de feestdagen is het gezellig om een echte kerstfilm te kijken. Hieronder vind je 10 leuke kerstfilms voor de hele familie.

Dit jaar verschijnen er weer een aantal nieuwe films die passen bij de feestdagen, maar er zijn ook genoeg leuke kerstfilms van voorgaande jaren. Ze variëren van echte klassiekers tot tekenfilms en romantische komedies. Kortom, schenk de warme chocolademelk in, zet iets lekkers op tafel en geniet met heel je gezin van de volgende leuke kerstfilms.

Elf

Buddy (Will Ferrell) is als mens opgegroeid tussen de elfen. Nu hij volwassen is, past hij door zijn formaat niet meer in deze gemeenschap. Hij verlaat de Noordpool en gaat naar New York om zijn vader te zoeken. Het leven in de grote stad is alleen niet zo lief en zoet als hij gewend is en niemand lijkt de ware betekenis van Kerst te kennen.

The Santa Clause

Op kerstavond worden Scott Calvin (Tim Allen) en zijn zoon Charlie wakker door een geluid. Scott gaat kijken en ziet een man op het dak. Als hij naar hem schreeuwt, valt de man van het dak en overlijdt. Hij blijkt de Kerstman te zijn en vader en zoon besluiten om alle cadeautjes rond te brengen. Na de rit komen ze aan op de Noordpool en krijgt Scott te horen dat hij de nieuwe Kerstman is.
https://www.youtube.com/watch?v=t067u2Jnks0

Just Friends

Chris (Ryan Reynolds) was vroeger heel dik en een nerd, maar nu is hij een knappe en geslaagde zakenman in de muziekwereld. Samen met een bekende zangeres, strandt hij tijdens de feestdagen in zijn geboorteplaats in New Jersey. Door de afwijzing van zijn jeugdliefde Jamie (Amy Smart) is Chris een womanizer geworden. Maar als hij haar weer ontmoet, komt de verliefdheid van vroeger weer terug.

Arthur Christmas

Arthur is dol op Kerst en is als enige in zijn familie nog altijd gefascineerd is door het feest. Dat wil wat zeggen, want zijn vader is de Kerstman. Zijn broer Steve heeft van het kerstfeest een soort militaire operatie met allerlei high-tech snufjes gemaakt. De Kerstman denkt echter dat hij alles zelf doet en regelt.

Home Alone

8-jarige Kevin (Macaulay Culkin) woont in een groot huis in Chicago. Met Kerst gaat zijn hele familie op vakantie, maar door alle drukte vergeten ze het jongetje mee te nemen. Kevin blijft alleen achter en vindt dat eigenlijk helemaal niet zo’n straf. Maar dan krijgt hij te maken met 2 niet al te slimme inbrekers die het op zijn huis hebben voorzien.

Jingle All the Way

Zakenman Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) houdt veel van zijn familie, maar kan niet veel tijd met ze doorbrengen. Voor Kerst wil zijn zoon dolgraag de speelgoedpop Turbo Man. Om die in handen te krijgen moet Howard de strijd aangaan met de doorgedraaide postbode Myron. Hierdoor ontstaat er een echte oorlog tussen de vaders!

Miracle on 34th Street

Als de Kerstman van warenhuis Cole’s wordt ontslagen omdat hij dronken is, moet Dorey (Elizabeth Perkins) op zoek naar een vervanger. Ze neemt een oude man genaamd Kris Kringle (Richard Attenborough) aan. Hij doet zijn werk zo goed dat alle kinderen geloven dat hij de echte Kerstman is. De 6-jarige Susan, de dochter van Dorey, gelooft alleen hemelaal niet in de Kerstman.
https://www.youtube.com/watch?v=yiypbCFV7Ao

The Muppet Christmas Carol

Het verhaal A Christmas Carol van Charles Dickens uitgevoerd door The Muppets. Het is Kerst, maar de rijke Ebenezer Scrooge (Michael Caine) wil daar helemaal niets van weten. De oude man krijgt daarom bezoek van 3 geesten die hem het verleden, heden en de toekomst laten zien. Scrooge realiseert zich hierdoor dat hij veel fouten heeft gemaakt en zijn leven moet veranderen.
https://www.youtube.com/watch?v=dhpu2tq9GG4

The Holiday

Amanda Woods (Cameron Diaz) uit Californie en Iris Simpkins (Kate Winslet) van het Engelse platteland wonen mijlenver van elkaar, maar zitten toch in dezelfde situatie. De vrouwen hebben het helemaal gehad met de mannen in hun leven en besluiten daarom van huis te ruilen. Als Iris gearriveerd is, raakt ze al snel bevriend met een scenarioschrijver en een filmcomponist. Ondertussen kan Amanda het erg goed vinden met broer van Iris.

Fred Claus

Brompot Fred Claus (Vince Vaughn) groeit op in de schaduw van broer Nicholas (Paul Giamatti). Als hij in de geldproblemen komt, gaat hij naar Nicholas die de Kerstman is en op de Noordpool woont. Fred wordt door zijn broer aan het werk gezet en ontdekt dat een gemene efficiency expert van plan is om Kerst af te schaffen.