Top
  >  Eten & Drinken   >  3 leuke terrassen in Haarlem


Haarlem is dichtbij Amsterdam en Zandvoort gelegen en heeft dan ook van allebei een beetje. In Haarlem heb je stad, maar je bent ook binnen mum van tijd op het strand. Bijkomen doe je op deze 3 leuke terrassen in Haarlem.

Of je nu in de buurt van Haarlem woont of helemaal niet, deze stad is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Het mooie is dat je in de stad bent, maar toch dat vrije gevoel blijft houden. Na een dagje winkelen of een dagje strand, kun je lekker een drankje doen op een terras. Om inspiratie op te doen, staan hier 3 leuke terrassen in Haarlem.

De Oerkap


De Oerkap is een supergezellig terras op het stadsstrand van Haarlem, waar je met mooi weer lekker op een klapstoeltje in het zand kunt zitten. Doen klapstoeltjes je net iets teveel aan camping denken, dan ga je gewoon aan een houten picknicktafel met houten banken en stoelen zitten. Een beetje nonchalant moet je hier wel zijn, want met het zand tussen je tenen is het net alsof je op vakantie bent! Benieuwd naar het terras van De Oerkap? Breng dan een bezoekje aan de Drijfriemenfabriek, Harmenjansweg 95.

Dijkers


Dijkers heeft niet alleen een leuk terras, maar is ook een knus restaurant waar je heerlijk kunt eten. Het terras is gelegen aan de straatkant en is gezellig door de oranje stoeltjes en mooie luifel. Maar ook binnen is het een gezellige bedoening, dus als het minder mooi weer is in de zomer kun je ook gezellig binnen zitten! Het terras van Restaurant Dijkers vind je op Warmoesstraat 5.

Specktakel


Specktakel is waar je moet zijn als je gek bent op binnentuinen, want hier kun je zomers genieten in de Middeleeuwse tuin. De binnentuin is ingericht met mooie houten tafels en stoelen en geeft je echt het gevoel alsof je in de tuin zit te eten. Duur is het overigens niet, want alle wereldse gerechten zijn hier €20. De naam van dit terras is perfect gekozen want het is gelegen aan de Speckstraat 4.