Top
  >  Lifestyle   >  Lizzie Velasquez weegt 29 kilo en geniet nog steeds van het leven

Lizzie Velasquez weegt 29 kilo
De 24-jarige Lizzie Velasquez is geboren met een zeldzame ziekte waardoor ze elke 15 minuten moet eten om te overleven. Ondanks dat ze maar 29 kilo weegt geniet Lizzie nog steeds van het leven.

Bijna 4 jaar geleden plaatse ik het inspirerende verhaal van Lizzie Velasquez uit Texas. De Amerikaanse lijdt aan een ziekte waardoor ze niet aankomt. Hoewel dit misschien fantastisch klinkt, is dat absoluut niet zo. Lizzie moet om in leven te blijven dagelijks tussen de 5.000 en 8.000 calorieën eten. Ondanks dat ze elke 15 à 20 minuten iets eet, weegt ze met haar lengte van 1,58 meter maar 29 kilo.

Lizzie Velasquez
Door haar ziekte heeft Lizzie Velasquez geen spiermassa en is ze blind aan haar rechter oog. Ze werd jarenlang gepest en werd op internet zelfs de lelijkste vrouw op aarde genoemd. Ook verscheen er op Youtube een video over Lizzie waarin mensen zeiden dat ze beter dood kon zijn.

Ondanks dat Lizzie Velasquez het niet gemakkelijk heeft gehad staat ze heel positief in het leven en geniet ze met volle teugen. Haar ouders leerde haar dan ook al op jonge leeftijd dat ze meer was dan haar ziekte. Dat ze haar leven in haar eigen handen heeft en dat ze zelf de keuze kan maken om het goed of slecht te hebben. Dat knoopte Lizzie maar al te goed in haar oren. Inmiddels heeft ze dan ook 2 bestsellers op haar naam staan en werkt ze als motivatiespreker.

Video Lizzie Velasquez TED Talk