Top
  >  Mode & Beauty   >  Maak je eigen avocado gezichtsmasker


Heb je zin om jezelf te verwennen en gewoon lekker te ontspannen? Maak dan eens je eigen gezichtsmasker, het is simpel, snel en effectief.

We zijn er allemaal wel eens toe aan een verwendag. Eerst heerlijk uitslapen, dan in bad met lekker veel badschuim  en daarna de rest van de dag in pyjama rondslenteren. Als je jezelf nog extra wil vertroetelen, maak dan zelf een masker van avocado (rijk aan vitamines en mineralen), wortel (bevat anti-oxidanten) en yoghurt (voor calcium en proteïne).

Voedend avocado masker

Ingrediënten

  • 1 wortel, gekookt
  • 1 avocado
  • 2 à 3 eetlepels yoghurt
  • 3 theelepels honing

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer ze samen tot een glad mengsel. Hoe dikker de substantie van het masker, des te beter en intenser is de verzorgende werking op de huid.

Zorg dat je gezicht en hals schoon zijn voordat je het masker aanbrengt. Breng vervolgens het masker aan op je gezicht en hals, maar vermijd het gebied rondom de ogen. Laat het masker 15-20 minuten zitten en spoel het daarna af met lauw of warm water.

Let op
Het masker bestaat uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor alle huidtypen geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het aanbrengen van het masker een branderig stekend gevoel, spoel het dan onmiddellijk af met  warm water.