Top
  >  Mode & Beauty   >  Maak je eigen bananen gezichtsmasker


Zo nu en dan heb je even tijd voor jezelf en die kun je gebruiken om eens lekker te ontspannen, bijvoorbeeld door een verzorgend bananen gezichtsmasker die je eenvoudig zelf kan maken.

Door het eten van bananen krijg je bepaalde voedingsstoffen binnen, maar je kunt ze ook direct van buitenaf laten werken. Bananen hebben namelijk ook een verzorgende werking als je ze op je huid smeert en zijn uitermate geschikt voor iedere huidtype en met name voor een wat vettere huid.  Het maken van het bananen masker is helemaal niet ingewikkeld en neemt ook niet veel tijd in beslag, het enige wat je nodig hebt zijn een paar natuurlijke ingrediënten.

Bananen masker

Ingrediënten
• 1 rijpe banaan
• 1 theelepel honing
• 1 sinaasappel of limoen

Pureer de banaan samen met de honing tot een glad mengsel. Voeg hier vervolgens een beetje sinaasappel of limoensap aan toe, zodat je een smeuïge substantie krijgt. Roer dit door het banaan en honingmengsel, totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Voordat je het masker aanbrengt, zorg je ervoor dat je gezicht goed gereinigd is. Smeer dan het bananenmasker op je gezicht, maar vermijd de huid rondom de ogen. Na 15 minuten heeft het masker zijn werking gedaan en kun je het eraf wassen met warm water.

Let op
Het masker bestaat uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor alle huidtypen geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het aanbrengen van het masker een branderig stekend gevoel, spoel het dan onmiddellijk af met warm water.