Top
  >  Mode & Beauty   >  Maak je eigen papaja peeling


Denk je dat je huid toe is aan een oppepper? Dan zou je kunnen overwegen om zelf een papaja peeling te maken. Want deze peeling verwijdert je oude huidcellen en laat je huid weer stralen.

Met een paar ingrediënten en een beetje geduld maak je zo een peeling. Het volgende recept, dat voornamelijk bestaande uit papaja en gelatine,  zorgt ervoor dat de dode huidcellen op je gezicht worden weggehaald.

Ingrediënten papaja peeling

• 1 papaja
• 4 gram gelatineblaadjes
• 50 milliliter water

Begin met de gelatine en het water, door deze samen in een steelpan te doen. Zet het vuur op een laag pitje en laat de gelatine langzaam oplossen.

Snijd dan de papaja doormidden en verwijder de pitjes. Schil de vrucht en snijd deze vervolgens in stukjes. Doe dit in een blender of pureer de papajastukjes met een staafmixer. Pers hier het vocht uit en vang dit op in een kom.

Doe het papajasap en het water met de opgeloste gelatine bij elkaar en zet dit ongeveer 20 minuten in de koelkast. Als het mengsel een stevige substantie begint te krijgen, is het klaar voor gebruik. Breng de peeling aan op je gezicht en hals en laat het dan een kwartier inwerken. Is deze tijd verstreken, spoel de papaja peeling dan van je huid, met behulp van warm water en een washandje.

Let op
De papaja peeling bestaat uit natuurlijke ingrediënten, maar is daarmee niet voor alle huidtypen geschikt. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan de ingrediënten waar je allergisch voor bent. Krijg je tijdens het aanbrengen van de peeling een branderig en stekend gevoel, spoel het er dan onmiddellijk af met warm water.