Top
  >  Mode & Beauty   >  Maak je lichaam lenteklaar


Nu het dan eindelijk echt lente is en de sneeuw en de vrieskou van de afgelopen maanden voorbij zijn, is het de hoogste tijd om ons lichaam lenteklaar te maken.

De eerste zonnestralen komen zo af en toe alweer te voorschijnen en de tempraturen worden steeds aangenamer. Nog even en het is weer tijd voor een heerlijke lente outfit. Maar de kou van de afgelopen maanden heeft je huid geen goed gedaan. Het resultaat is een rode, doffe en droge huid. Maar om je huid weer mooie en stralend te krijgen vind je hieronder een aantal tips waarmee je jouw lichaam zo lenteklaar maakt.

Scrubben
Wil jij de eerste zonnestralen tegemoet gaan met een stralende huid? Reinig je huid dan goed doormiddel van een scrubbeurt. Door je huid te scrubben verdwijnen de dode huidcellen en wordt je huid weer glad.

Vergeet tijdens het scrubben ook je hals en decolleté niet. In de wintermaanden heeft de huid op deze plaatsen namelijk slecht kunnen ademen door de dikke winterkleding. Gebruik voor zowel je gezicht, hals als decolleté een gezichtsscrub, die past bij jouw huidtype. Je huid is hier namelijk gevoeliger. Voor extra verzorging gebruik na het scrubben een verzorgend gezichtsmasker.

Gebruik voor de rest van je lichaam een grovere scrub, maar wel eentje die past bij jouw huidtype. Scrub je lichaam nooit meer dan 2 maal per week en verzorg je huid na afloop met een hydraterende crème.

Ontharen
Tijdens de wintermaanden hebben wij vrouwen nog weleens de neiging om het ontharen over te slaan. Maar tijdens een mooie lente dag zitten we natuurlijk niet op ongewenst haar te wachten, begin daarom op tijd met ontharen.

Na de winterperiode kan de eerste keer ontharen een hele klus zijn. Als je je haar hebt laten groeien, moet je tijdens het ontharen zeer voorzichtig zijn. Voordat je gaat ontharen is het daarom verstandig om een aantal dagen van tevoren eerst je huid te scrubben. Hierdoor verloopt de ontharingsbeurt zowel veiliger als gemakkelijker.

Als je haar echt heel lang is geworden, is het ook verstandig om eerst een stuk af te knippen of te verwijderen met een tondeuse. Hierdoor voorkom je onnodige wondjes, ingegroeide haren en pijn. Afhankelijk van de ontharingsmethode die je gebruikt is het ook fijn om je haartjes doormiddel van warm stromend water soepel te laten worden.

Handen en voeten
Tijdens de winter krijgen je handen en voeten veel te vorderen. Uitgedroogde handen en voeten zijn daar helaas het resultaat van. Je kunt deze kapotte huid goed behandelen met vaseline. Smeer bijvoorbeeld een dikke laag crème op je voeten voordat je gaat slapen. Om de vaseline goed te laten intrekken is het verstandig om die nacht sokken te dragen. De volgende ochtend zul je zien dat je voeten er al stukken beter uitzien. Je kunt dit herhalen totdat je tevreden bent met je huid.

Gezichtscrème
Tijdens de zomer heeft je gezicht andere verzorging nodig dan tijdens de winterperiode. In de wintermaanden heb je over het algemeen een vettere crème nodig die je huid beschermt tegen het wisselende weer. Maar deze crème is voor de zomerperiode vaak te veel en kan leiden tot verstopping van poriën en een vette glans.

Als je een gecombineerde of normale tot vette gezichtshuid hebt, kun je het beste een luchtige crème die weinig oliën bevat gebruiken. Hierdoor kan je huid goed ademen en heb je ook geen last van een vette glans. Als je een gevoelige of droge huid hebt, kun je het beste kiezen voor een voedende crème die goed hydrateerd. Deze huidtypen hebben namelijk behoefte aan vocht.

Ook is het belangrijk dat je in de lente een crème gebruikt met SPF. Dit beschermt je namelijk tegen de eerste zonnestralen. Wil je snel een bruin kleurtje in je gezicht zonder in de zon gezeten te hebben? Dan kun je kiezen voor een speciale gezichtscrème met zelfbruiner erin.