Top
  >  Mode & Beauty   >  7 make-up trends voor winter 2012-2013


Ben jij op zoek naar een nieuwe make-up look voor komend seizoen en kun je wel wat inspiratie gebruiken, dan ben je aan het juiste adres. Hier vind je namelijk de meest voorkomende make-up trends voor winter 2012-2013.

Tijdens de modeshows waren ook dit jaar weer verschillende trends te zien op het gebied van make-up. Van de naturel look tot overdreven en opvallende eyeliner, komend seizoen is er voor ieder wel wat wils. In het onderstaande overzicht lees je meer over de make-up trends voor winter 2012-2013 en hoe deze terug waren te zien op de catwalk.

Overdreven en opvallende eyeliner


Een make-up trend die we erg veel terug zagen, was de overdreven en opvallende eyeliner. Zo werd er bij de modellen van Anna Sui een felblauwe eyeliner gebruikt en kozen ze bij Lanvin voor een dikke zwarte lijn die extra uitliep. Met deze stijl kun je komend seizoen dan ook veel kanten op, zolang je er maar wel voor zorgt dat de eyeliner opvalt.

Rode lippen


Goed nieuws voor iedereen die gek is op rode lippen, want ook dit is een van de make-up trends voor winter 2012-2013. Op de catwalk werd volop gevarieerd tussen verschillende roodtinten. Bij de show van Rick Owens kwamen er bijvoorbeeld felrode lippen voorbij, terwijl ze bij Rochas voor een donkere variant gingen. De keuze wat betreft de roodtint is deze winter dan ook geheel aan jou.

Gewaagde wenkbrauwen


Het accent lag tijdens de modeshows erg vaak op de wenkbrauwen. Zo werden ze bij Chanel gedecoreerd met kraaltjes en pailletten, iets wat aardig wat reacties opwekte. Het is erg begrijpelijk dat sommigen deze wel erg gewaagde wenkbrauwen iets te veel vinden en daarom kun je ze gelukkig ook gewoon aanzetten met wat potlood en poeder, wil jij toch meedoen met deze trend.

Roze wangen


Iets anders dat opviel onder de make-up trends voor winter 2012-2013, waren de roze wangen. Onder andere bij de modellen van Dolce & Gabbana werd met wat blush een mooie warme uitstraling gecreëerd. Deze roze wangen passen natuurlijk erg goed bij de naturel look, maar kunnen ook leuk gecombineerd worden met een rode lippenstift, wat ervoor zorgt dat je wangen nog meer naar voren komen.

Naturel


De naturel look was afgelopen zomer al erg populair op de catwalk en ook komend seizoen is dit weer een van de trends op het gebied van make-up. Dit biedt een mooi alternatief, wanneer je niet zo van opvallende tinten houdt. Let wel op, want hoewel deze look best gemakkelijk na te bootsen is, komt er toch aardig wat make-up aan te pas.

Alternatieve smokey eyes


Voor de vrouwen die wel gek zijn op heftig opgemaakte ogen en opvallende tinten is er ook goed nieuws. Tijdens de modeshows werden namelijk de alternatieve smokey eyes geïntroduceerd en ook dit is een van de make-up trends voor winter 2012-2013. Deze waren onder andere terug te zien bij Roberto Cavalli. Een ding is zeker, met zulke blikvangers zul je iemand niet snel onopgemerkt voorbij lopen.

Glamorous gothic


Tot slot een trend die echt niet vergeten mag worden, namelijk de glamorous gothic look. Op de catwalk was deze namelijk een grote hit. Bij Jean Paul Gaultier stalen zwaar opgemaakte ogen de show en bij Bottega Veneta kon je niet om de donker gestifte lippen heen. Dat dit een trend is voor vrouwen met vele lef is wel duidelijk, want met deze edgy make-up look zul je zeker niet ongezien blijven.

Foto’s via Style