Top
  >  Mode & Beauty   >  Man pikt meer dan 1700 paar schoenen


Een 59 jaar oude man uit Zuid Korea kon zijn schoenenverslaving niet onder controle houden. Hij slaagde er namelijk in om meer dan 1700 paar designer schoenen te verzamelen. Echter niet door ze netjes te kopen, maar door ze te stelen van andere mensen.

In Zuid Korea doen mensen vaak hun schoenen uit voordat zij een openbare gelegenheid of huis ingaan. Een man uit Seoel maakte hier dankbaar gebruik van. Meneer Park, zoals de man heet, jatte maar liefst meer dan 1700 paar designer schoenen. Hij verstopte de schoenen vervolgens in appelkistjes, die hij had gesorteerd op merk en maat.

De 59 jarige man viel door de mand toen een ziekenhuis veel klachten kreeg over gestolen schoenen en er een detective op zette. Park sloeg voornamelijk zijn slag bij het rouwhuis van het ziekenhuis. Deze heeft namelijk kamers waar mensen afscheid kunnen nemen van de overleden persoon. Veel mensen die hier naartoe komen dragen hun beste paar schoenen en laten die vervolgens buiten staan. Park deed zich voor als een bekend van de overledene en zette zijn goedkope schoenen voor de deur. Als hij wegging liet hij zijn eigen schoenen staan en trok een paar betere aan.

De detective die op de zaak was gezet betrapte de man op heterdaad. Volgens hem verstopte Park zijn buit meestal achter een boom, zodat hij nog meer schoenen kon stelen. De man nam alleen schoenen mee die hij zelf paste.

Inmiddels is er een passende oplossing bedacht om van de schoenencollectie van meneer Park af te komen. Alle schoenen hebben 4 dagen lang uitgestald gestaan op een basketveld. De mensen waar een paar van was gestolen, mochten langskomen om een paar passende schoenen uit te zoeken. Er kwamen in totaal zo’n 400 gedupeerde langs, maar slechts 95 van hen vonden ook daadwerkelijk hun eigen schoenen terug.