Top
  >  Mode & Beauty   >  Mannen in paars hebben meer kans op een date


Volgens veel vrouwen maken mannen tijdens het daten nogal foute kledingkeuzes. Gelukkig is er voor deze heren nu een sprankje hoop, uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen in paars de meeste kans maken op een date.

Wasmiddelenproducent Ariel ondervraagde 2.000 Britten over de kledingkeuze en afknappers van hun partner. Hierin werd nog maar eens bevestigd dat vrouwen erg kieskeurig zijn wat kleding betreft, 14 procent knapt namelijk tijdens een afspraakje af op een man met slecht gekozen outfit. Toch schijnen dames wel gelukkig te worden van heren die een paars shirt dragen. Zo zegt 36 procent deze kleur het mooiste te vinden en willen ze de date dan meer een kans geven. Daarnaast vindt 32 procent van de vrouwen een man in een colbert en een wit overhemd ook aantrekkelijk. Verder blijkt het dragen van roze of blauwe kleding het minst geliefd te zijn.

Ook vindt meer dan 60 procent van de vrouwen lelijke kleding de grootste afknapper bij een man, hiervan weigert 28 procent een afspraakje als zijn kledingkeuze haar niet aantrekt. Als tweede wordt er gekeken naar het kapsel en als laatst naar de schoenen. Daartegenover zijn mannen een stuk minder kieskeurig als het gaat om de vrouw en haar kleding, maar 14 procent wijst een date af als haar outfit hem niet aanstaat.

Andere kledingstijl

Voor de dames die de kledingstijl van hun partner graag anders zien is er minder goed nieuws. Hoewel 31 procent van de vrouwen aangeeft zich vreselijk te schamen voor de outfit van hun partner, geeft een kwart van de mannelijke respondenten aan zijn kleding nooit te laten veranderen.