Top
  >  Lifestyle   >  Mensen hebben liever internet dan seks


Neem jij je laptop of smartphone mee naar bed? Dan ben je niet de enige, want veel mensen hebben liever internet dan seks.

Uit een onderzoek van de Boston Consulting Group onder 20.000 mensen in 20 landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Engeland, Japan en de Verenigde Staten, blijkt dat veel mensen bereid zijn om seks op te geven voor internet. Zo leeft 20 procent van de ondervraagden liever een jaar lang zonder seks dan zonder internet.

Verder bleek uit de enquête dat 43 procent sproten zou verbannen voor internettoegang. Ook zou 10 procent liever een jaar zonder auto zitten in plaats van geen internet hebben en 7 procent zegt zelfs douchen op te geven.

Daarnaast zijn we ook bereid om te stoppen met het eten en drinken van bepaalde producten. 83 procent geeft namelijk liever fastfood op dan internet, 73 procent zou abrupt stoppen met drinken van alcohol en 15 procent zegt koffie gedag.

Internet verslavend

Volgens onderzoekers van University of Maryland kunnen deze keuzes verklaard worden door het feit dat internet verslavend werkt. Uit een onderzoek dat zij onlangs uitvoerden bleek namelijk dat zware internetgebruikers, die 24 uur geen toegang hadden tot internet, gelijkwaardige afkickverschijnselen vertonen als drugsverslaafden.