Top
  >  Algemeen   >  Michelle Obama uitgeroepen tot machtigste vrouw ter wereld


Michelle Obama is de machtigste vrouw ter wereld. De Amerikaanse presidentsvrouw ontving deze titel uit de handen van het blad Forbes.

Het Amerikaanse magazine Forbes heeft Michelle Obama verkozen tot de machtigste vrouw ter wereld. Volgens het blad verdiende de first lady deze titel onder meer door haar campagne tegen overgewicht bij scholieren. Door deze actie beloofden een aantal voedselfabrikanten de calorieën in hun producten te verlagen.

Op de tweede plaats van de lijst van machtigste vrouwen ter wereld staat Irene Rosenfeld van het levensmiddelenconcern Kraft Foods, gevold door presentatrice Oprah Winfrey. Op plek nummer vier treffen we de Duitse bondskanselier Angela Merkel en op nummer vijf staat Hillary Clinton als de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Ditmaal staat er geen Nederlandse topvrouw in de lijst. Vorig jaar was Neelie Kroes nog terug te vinden op drieënvijftigste plek. Forbes selecteert de vrouwen niet alleen op hun functie, maar kijkt ook naar de macht van de instelling of het land waarvoor zij werken.