Top
  >  Algemeen   >  Nachtrust van mannen is meer geld waard dan die van vrouwen

Nachtrust van mannen
Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Maar als het op de financiën aankomt, is een goede nachtrust voor mannen meer geld waard dan voor vrouwen.

Voor een besparing van 565 euro per jaar zijn Nederlanders bereid om ’s nachts een wekker te zetten om elektrische apparaten te laten draaien. Mannen willen in de nacht hun bed uitkomen om de wasmachine aan te zetten als zij daarmee minimaal 765 euro per jaar besparen. Voor vrouwen is een besparing van 343 euro al voldoende om dat te doen. Dit blijkt uit onderzoek van Oxxio onder 1.000 Nederlanders ter lancering van de Daluren Deal. Hierbij krijg je ’s avonds en in het weekend 99 procent korting op het leveringstarief van stroom.

Lagere energierekening is belangrijker dan buren

Om de energiekosten te verlagen zou 83 procent de vaatwassers, 73 procent de droger en 24 procent de wasmachine gebruiken tijdens de daluren. Als er geld kan worden bespaard, zijn Nederlanders ook minder bereid rekening te houden met de buren. Want 39 procent geeft aan elektrische apparaten gerust ’s avonds te laten draaien, ook al hebben de buren hier last van.

Geld besparen met Daluren Deal

De energierekening is in de meeste huishoudens de op één na hoogste maandelijkse uitgave. Oxxio wil dat iedereen grip heeft op deze kosten en komt daarom met de Daluren Deal. Met deze deal krijg je ’s avonds en in het weekend 99 procent korting op je leveringstarief van stroom. Je betaalt dan niets voor je stroom, alleen voor netwerkkosten en belastingen. Daluren lopen meestal doordeweeks van 23.00 tot 07.00 uur en in het weekend. Al bij 40 procent van je verbruik in de daluren levert de Daluren Deal voordeel op en om mee te doen heb je alleen een slimme meter met dubbel profiel nodig

Nog meer grip op energiekosten

Daarnaast kun je met de Oxxio App nog meer grip krijgen op je energiekosten. Met deze tool heb je altijd inzicht op je verbruik en de kans om eenvoudig te besparen op energie. Hierdoor weet je precies wat de maandelijkse kosten zijn en kom je aan het eind van het jaar niet voor onaangename verrassingen te staan.

De Oxxio Daluren Deal is alleen online verkrijgbaar. Wil jij ook een lagere energierekening? Klik hier voor meer informatie over hoe je geld kunt besparen.