Top
  >  Familie   >  Nadelen van huismoeder zijn


Veel moeders staan voor de keuze om te blijven werken of thuis te blijven voor de kinderen. Om deze keuze iets makkelijker te maken, staan hier de nadelen van huismoeder zijn.

De ene vrouw droomt ervan om na de bevalling helemaal te stoppen met werken, terwijl het huismoederschap voor een ander de grootste nachtmerrie is. Huismoeder zijn is en blijft een zware klus, die absoluut niet altijd even leuk is. Daarom vind je hieronder de nadelen die gepaard gaan met huismoeder zijn.

Je staat minder in maatschappij

Omdat je niet meer zo diep in de maatschappij zit, maak je minder de nieuwe ontwikkelingen mee. Je kennis raakt verouderd en dan is het ook moeilijk om terug te komen op de arbeidsmarkt.

Geen opbouw pensioen

Als je geen baan hebt, bouw je geen pensioen op. Dit is natuurlijk niet eerlijk, want een huismoeder moet ook hard werken, maar heeft dan wel een pensioengat.

Afhankelijkheid inkomen partner

Je man is de kostwinner, dus hij beïnvloed toch voor een groot gedeelte de thuissituatie. Het is vervelend dat jij afhankelijk bent van hoe hij zijn werk doet en dus wat hij verdient.

Sneller isolement

Als huismoeder ben jij voornamelijk bezig met de kinderen en je bent er weinig uit. Jouw man daarentegen spreekt nog veel andere mensen op zijn werk. Als thuismoeder is de kans groter dat je in een isolement raakt.

Je draait op voor het huishouden

Omdat de taken zo duidelijk verdeeld zijn, ben jij degene die opdraait voor alle klusjes. Jouw partner heeft waarschijnlijk een 9 tot 5 baan en is dus echt klaar als hij thuis komt, terwijl jij continue bezig bent met het huishouden.