Top
  >  Lifestyle   >  7 natuurlijke manieren om spinnen uit je huis te houden

manieren spinnen uit huis houden
Het is herfst en dat betekent dat het spinnenseizoen weer in volle gang is. Heb je deze beestjes liever niet binnen? Dan staan hieronder 7 natuurlijke manieren om spinnen uit je huis te houden.

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt echt van spinnen. De ene vrouw is er doodsbang voor en de ander vindt het onschuldige kleine dingen, maar wil ze ondanks dat toch ook liever niet in huis. Je woning schoon en stofvrij houden is de beste manier om ervoor te zorgen deze beestjes niet bij je intrekken. Daarnaast helpen de volgende natuurlijke manieren ook om spinnen buiten de deur te houden.

 1. Pepermunt

  Wist je dat spinnen de geur van pepermunt haten? Een eenvoudige manier om ze weg te jagen is een spuitflesje met 15 druppels pepermuntolie en water vullen en dit mengsel rond je deuren, ramen en op ander plekken te spuiten. Bijkomend voordeel hiervan is dat je huis lekker gaat ruiken.

 2. Ceder

  Ceder kan een goed afschrikmiddel zijn. Je kunt ceder muls rondom je woning gebruiken zodat spinnen niet naar binnenkomen. In huis kun je ceder blokken of schaafsel plaatsen in kasten en lades. In de kledingkast zijn hangers en schoenspanners van ceder ideaal om deze beestjes weg te houden.

 3. Azijn

  Witte azijn kan op heel veel manier in het huishouden worden gebruikt. Het verdrijven van spinnen is er één van. Azijn werkt op dezelfde manier als pepermunt. Vul een spuitflesje met water en azijn en spuit het in alle naden en kieren.

 4. Kastanjes

  Je kunt ook kastanjes gebruiken om spinnen te weren. Leg er een paar in de vensterbank en in de keukenkasjes en je zult geen last hebben van deze beestjes. Je kunt kastanjes nu gewoon buiten vinden en ze blijven lange tijd goed, waardoor het zeker het proberen waard is.

 5. Citrus

  Spinnen hebben een hekel aan citrusgeuren. De geur van sinaasappel-, citroen- en limoenolie jaagt ze weg. Ook een meubelwas die naar citrus ruikt, schrikt deze ongewenste 8-potige beestjes af.

 6. Tabak

  Misschien klinkt het raar, maar spinnen hebben ook een afkeer van tabak. Je kunt kleine stukjes tabak strooien op plekken waar ze vaak zitten. Ook kun je tabak weken in water en het mengsel in huis rondspuiten.

 7. Osagedoorn

  Spinnen zijn ook geen fan van osagedoorn. Leg het bij het raam of op tafel en je zult minder last hebben van deze beestjes. Je kunt de vrucht van deze plant ook combineren met kastanjes. Zo houd je niet alleen spinnen weg, maar creëer je ook een gezellige herfstsfeer.

Foto: Lee Ruk