Top
  >  Lifestyle   >  Nederlanders besteden minder tijd aan huishouden en slapen meer

Nederlanders besteden minder tijd aan huishouden slapen meer
Nederlanders besteden steeds minder tijd aan het huishouden. De tijd die we overhouden gebruiken we onder meer om langer te slapen.

Uit een onderzoek naar de tijdsbesteding tussen 2006 en 2011 van het Sociaal en Cultureel Planbureau is gebleken dat Nederlanders in 2011 minder tijd besteedden aan het huishouden dan 5 jaar eerder. De tijdsbesteding nam af van 20,3 uur in 2006 tot 17,9 uur in 2011. Deze afname van 2,4 uur per week wordt veelal gerealiseerd door het aannemen van een schoonmaker en door te kiezen voor kant-en-klaar maaltijden en voorgesneden groenten waardoor het koken sneller gaat.

De extra vrije tijd wordt vooral besteed aan slapen, het internet en tv kijken. Zo sliepen we in 2011 gemiddeld een uur langer dan in 2006. Daar staat wel tegenover dat we minder de tijd namen om overdag te rusten. Daarnaast nam ook het aantal uren dat we in onze vrije tijd achter de computer zitten toe. Dit steeg van 2,8 uur naar 4 uur per week. Verder nam het aantal uren dat we tv keken toe van 12,7 uur naar 14 uur per week.