Top
  >  Mode & Beauty   >  Nederlandse vrouwen krijgen steeds grotere borsten

Vrouw grote borsten
Nederlandse vrouwen krijgen steeds grotere borsten. Volgens onderzoekers is er dan ook een heuse E cup en F cup explosie in ons land gaande.

De borstomvang van Nederlandse vrouwen wordt steeds groter. Meisjes hebben dan ook al op jonge leeftijd een D cup of groter nodig. Dit blijkt uit onderzoek van Beate Uhse, een Duits erotiekbedrijf. Het bedrijf keek naar de aankoop van lingerie in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Polen en Tsjechië.

E en F cup explosie

In de afgelopen 2 jaar zijn de verkopen van de omtrekmaten 75 en 80, de meest gangbare maten, met een E cup of een F cup ongewoon sterk gestegen. Bij maat 75 nam de verkoop van een E cup met 77 procent toe en bij een F cup met 124 procent. Bij maat 80 steeg de verkoop van een E cup met 70 procent en bij een F cup met 207 procent.

Uit een Studie van Bureau Consumentenonderzoek bleek in 2012 al dat 32 procent van de Nederlandse vrouwen cupmaat D of groter draagt. Ons land staat hiermee op de 3de plaats in de Europese top 10. Engelse vrouwen hebben gemiddeld de grootste borsten.

Oorzaken groter wordende borsten

Volgens seksuologe Kaat Bollen is de verklaring voor de steeds groter wordende borsten niet zo aantrekkelijk. “De voornaamste oorzaak is niet zo sexy, want die ligt in het feit dat vrouwen zwaarder worden. En een hoger BMI staat voor meer vet. En jawel, borsten bestaan grotendeels uit vet. Een andere oorzaak die ook meespeelt, is het feit dat we tegenwoordig veel meer hormonen tot ons krijgen. Niet alleen gaan meisjes vroeg aan de pil en nemen ze hem langdurig, ook komen deze hormonen terug in de natuur door de natuurlijke gang van zaken,” laat zij weten.

Daarnaast spelen borstvergrotingen ook een rol. “Een grote groep vrouwen kiest ervoor om de natuur een handje te helpen. En tja, dames die dat doen kiezen vaak ook voor een grote cup. Als ze dan toch in hun lichaam laten snijden,” sluit Bollen haar verhaal af.