Top
  >  Lifestyle   >  Nederlandse vrouwen met een maatje meer zijn gelukkiger

Vrouwen maatje meer zijn gelukkiger
Dames die zich zorgen maken om een pondje meer of minder opgelet! Nederlandse vrouwen met een maatje meer zijn gelukkiger in het leven en met hun uiterlijk.

86 procent van de Nederlandse vrouwen met een maatje meer is gelukkig. Terwijl van de dames met een maatje minder maar 77 procent gelukkig is met haar leven. Dat blijkt uit ons eigen onderzoek onder 892 Vrouwblog.nl bezoeksters tussen de 26 en 48 jaar.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de Nederlandse vrouw van 20 jaar of ouder gemiddeld 1,68 meter lang, 70 kilo en heeft een BMI van 24,8. Voor de studie wordt een BMI hoger dan 24,8 gezien als een maatje meer en een lager BMI als een maatje minder. Er is gekeken of de deelneemster onder of boven het gemiddelde BMI valt, hoe gelukkig ze zichzelf vindt en hoe gelukkig ze is met haar uiterlijk.

Ook gelukkiger met hun uiterlijk

Daarnaast bleek uit de studie ook dat vrouwen met een BMI hoger dan 24,8 gelukkiger zijn met hun uiterlijk. 54 procent wil dan ook niets veranderen aan hun uiterlijk en zegt tevreden te zijn met hoe ze eruitzien.

Vrouwen met ondergewicht en obesitas zijn minder blij met hun uiterlijk

Zowel vrouwen met ondergewicht, als vrouwen met obesitas gaven aan minder gelukkig te zijn in hun leven. Maar deze dames zijn voornamelijk ontevreden met hun uiterlijk. Meer dan de helft zegt dat hun uiterlijk een belangrijke rol speelt in de mate van algemeen geluk.

Gezin maakt vrouwen gelukkig

Op de vraag waarmee vrouwen het gelukkigst zijn antwoorden de meerderheid hun gezin. Andere mogelijkheden waren inkomen, opleiding, woning, werk en uiterlijk. Verder viel het ons op dat 82 procent van alle dames die meededen aangaven dat ze gelukkig zijn.