Top
  >  Mode & Beauty   >  Nederlandse vrouwen zijn blij met hun lichaam

Nederlandse vrouwen blij met lichaam
Hoewel we weleens zeuren over dikke billen, brede heupen en flubberarmen valt het allemaal wel mee. Want de meeste Nederlandse vrouwen zijn blij met hun lichaam.

Uit een onderzoek van Viva, onder 1.050 vrouwen, is gebleken dat de meeste Nederlandse vrouwen tevreden zijn met hun eigen lichaam. 60 procent van de ondervraagden gaf haar lijf als rapportcijfer een 7 of hoger. Het meest gelukkig zijn we met onze ogen. Zo zegt 30 percent dat ze mooie ogen heeft en gaf 18 procent aan blij te zijn met haar haren. Verder noemde 17 procent haar gezicht als positief punt en eveneens 17 was tevreden met haar figuur.

3 B’s grootste minpunten

Minpunten zijn er natuurlijk ook. De meeste vrouwen maakten zich druk over de 3 B’s. Met 33 procent staat de buik bovenaan, gevolgd door de benen met 23 procent en de borsten met 13 procent. Ook gaf 1 op de 3 aan dat ze het vervelend vindt dat ze niet naar de sportschool is gegaan om aan haar figuur te werken voor het bikiniseizoen.

Maar als alle voor- en nadelen tegen elkaar worden weggestreept, komt 60 procent van de vrouwen toch tot de conclusie dat ze een positief zelfbeeld heeft. 40 procent vindt dan ook dat er aan haar lichaam niets verbouwd hoeft te worden, zelfs niet als geld geen rol zou spelen.