Top
  >  Lifestyle   >  Nieuwe jurk kiezen: hoe vind je een jurk die echt bij jou past?
jurk

Het is voor veel vrouwen het favoriete kledingstuk: de jurk! Dat is niet gek, want een jurk is veelzijdig, vrouwelijk en altijd goed. Al kan het soms toch wat moeilijk zijn om de perfecte jurk te vinden. Waar kun je eigenlijk allemaal op letten om een droomvondst te doen? Dít zijn de belangrijkste aandachtspunten in je zoektocht naar een jurk!

Type jurk

Laten we beginnen bij het type jurk. Hier zijn al direct veel keuzes te maken! Het kan je misschien helpen om te bedenken bij welke aangelegenheden je de jurk wilt gaan dragen. Een alledaagse jurk, die je naar je werk of tijdens een middagje in de stad aan kunt trekken, is een vrij algemene keuze, waarmee je vaak goed zit. Hierbij kun je denken aan een overhemdjurk, sweaterjurk of basic mini-jurk. Maar mooie jurken zijn er voor nog meer situaties te vinden! Wil je een chic design, om bijvoorbeeld naar een feestje te dragen? Ga dan liever voor een sierlijke midi-jurk of een cocktailjurk. Om maar wat voorbeelden te noemen! Als je de verschillende types kunt onderscheiden, kun je ook beter inschatten waar jij naar op zoek bent.

Lengte van de jurk

Let op de lengte van de jurk. Zo hadden we het hierboven al over de mini- en de midi-jurk. Dit kan heel verschillend ogen! Als we het over jurkjes hebben, gaat het meestal over de korte variant, wat een veel gedragen optie is. Een korte jurk staat sportief en stoer, en laat mooi je benen zien. Een langere jurk, zoals een midi-jurk of maxi-jurk, is vaak wat eleganter en vrouwelijker, evenals chiquer. Het is dus maar net wat er het best bij jouw stijl past!

Fit

Hoe valt de jurk? Dit is tevens iets om rekening mee te houden. Van een strakke, nauwsluitende jurk tot een loszittende, oversized jurk: ook hier heb je weer veel om uit te kiezen. Een strakke jurk kun je bijvoorbeeld naar een feestje dragen, maar een wat lossere jurk vormt eerder een casual outfit. Deze keuze kun je dus weer baseren op de aangelegenheden waarop je de jurk wilt dragen, maar tevens op jouw smaak.

Materiaalsoort

In welke stof draag je jurken het liefst? Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het seizoen. Zo is het ’s winters heel comfortabel om een wollen jurk te dragen, maar kies je ’s zomers liever voor linnen. Een algemene materiaalsoort is katoen: hier worden veel jurken van gemaakt, die je het hele jaar door kunt dragen. Maar je kunt ook voor een wat uniekere materiaalsoort kiezen, zodat de jurk meer opvalt. We denken aan leer of denim. Dat staat hartstikke stoer!

Kleur

Tot slot is er de kleur om rekening mee te houden. Rustige jurken zijn er meestal in zwart, grijs, donkerblauw of -groen te vinden. Met een knalkleur val je juist meer op: denk aan rood, roze of geel. Of kies een opvallende print, waarin meerdere kleuren samenkomen!