Top
  >  Lifestyle   >  Oefeningen voor slanke benen


Met het mooie weer wil je natuurlijk graag je nieuwe jurkje of korte broek aan, maar wat te doen als je niet tevreden bent over je benen? Met deze oefeningen voor slanke benen, trek je je nieuwe zomerkleding zonder zorgen aan!

Als je op vakantie gaat heb je al genoeg aan je hoofd en dan wil je je niet ook nog eens druk maken over je lichaam. Zorg dus dat je voordat je op vakantie gaat al helemaal bikini klaar bent! Oefeningen kunnen je helpen je doel te realiseren en om je prettig te voelen in je bikini. Ben je nog niet helemaal tevreden, ga dan aan de slag met deze oefeningen voor slanke benen.

Step-ups

Voor deze oefening voor het trainen van je benen, met als resultaat slanke benen, heb je niet veel nodig. Ga voor een verhoging staan die niet hoger is dan je knieën, denk bijvoorbeeld aan een bankje. Ga met één voet op de verhoging staan en zorg dat je andere voet op de grond blijft staan. Dan strek je het been dat op de verhoging staat, zodat nu ook je andere voet op de verhoging komt te staan. Daarna zet je je voet weer op de grond, en herhaal je deze oefening minimaal 15 keer.

Daarna wissel je van been en doe je de oefening nogmaals 15 keer. De 15 keer is een richtlijn, het ligt helemaal aan je conditie of je het vaker of minder vaak kunt doen. Als je hier niet moe van wordt, kun je 3 sets van 15 keer doen bijvoorbeeld.

Zitten

Ga op één knie zitten en houd je andere been in de lucht. Als je bijna omvalt, kun je je handen op de grond zetten of je ergens aan vasthouden. Nu strek je je been en probeer je je been omhoog te duwen. Daarna laat je je been weer zakken, maar je zet je been niet op de grond neer! Het net niet raken van de grond is wat deze oefening zwaar maakt. Als je deze oefening een aantal keer hebt gedaan, wissel je van been.

Hurken

Ook voor deze oefening heb je een verhoging nodig, maar dit keer een stoel. Ga met je rug naar de stoel staan en leg je linkerbeen op de zitting. Vervolgens buig je het been dat nog op de grond staat, zover als je kunt. Dan strek je langzaam je been en herhaal je de oefening nog een aantal keer. Als je de oefening met je ene been hebt gedaan, doe je hetzelfde met je andere been. Ook bij deze oefening is 15 keer een realistisch begin.