Top
  >  Lifestyle   >  Oefeningen voor strakke billen


In de zomer wil je niet alleen een platte buik en strakke benen, maar ook strakke billen zijn dan meer dan welkom. Want zeg nou zelf, in je bikini zie je er dan toch een stuk beter uit! Deze oefeningen voor strakke billen helpen je om dit zomerse doel voor elkaar te krijgen.

De tijd van bankhangen voor de tv en teveel snacken is voorbij, want de zomer is er! Strakke billen krijg je echt alleen als je er wat voor doet en als je vooral niet op je luie stoel blijft zitten. Je moet natuurlijk naast gezond eten, ook oefeningen doen om het gewenste resultaat te krijgen. Hieronder staan daarom een aantal oefeningen voor strakke billen.

Aanspannen

De meest eenvoudigste oefening is door te gaan zitten en je bilspier aan te spannen. Doe dit 3 tot 10 seconden en herhaal deze oefening 10 keer. Deze oefening kun je ook doen als je staat en is ook heel makkelijk uit te voeren als je op de bank zit of aan het werk bent. Doe deze oefening voor strakke billen minimaal 3 keer per week, maar vaker kan ook geen kwaad!

Zit oefening

Voor deze oefening ga je op handen en knieën zitten en houd je je rug recht. Til vervolgens één been zo hoog mogelijk op en houd even vast. Dan ga je langzaam weer met je been naar beneden, in totaal herhaal je deze oefening 10 keer. Precies hetzelfde doe je ook met je andere been. Deze oefening is makkelijk thuis te doen en zal steeds makkelijker gaan, naarmate je de oefening steeds vaker uitvoert.

Sta oefening

Voor deze oefening voor strakke billen ga je rechtop staan. Zet je voeten ongeveer 20 centimeter van elkaar en houd je rug recht, ga dan met je bovenlichaam in een rechte lijn naar beneden. Zorg hierbij dat je je bilspieren aanspant. Blijf dan 5 seconden voorover gebogen staan en ga weer rechtop staan, vervolgens herhaal je deze oefening in 4 sets van 15 keer.

Bij beide oefeningen kan het zo zijn dat je je bilspieren voelt branden, stop dan niet maar overbelast ook niet. Het branden van je bilspieren houdt in dat je spieren aan het werk zijn. Je kunt al deze oefeningen combineren, maar zorg we voor minimaal 30 seconden rust tussen de sets in.